Prima imagine cu ROMÂNII deveniți EROI în Italia, după o operațiune de salvare supraomenească (FOTO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Doi români au devenit eroi în Italia, după ce au salvat de la moarte sigură doi pensionari implicați într-un accident rutier.

Daniel Dănăilă, 35 de ani, şi Alexandru Ciofu, 37 de ani, nu au stat deloc pe gânduri și au intervenit când mașina pensionarilor a căzut într-un canal de irigaţii şi risca să se scufunde.

(w670)

„Aș vrea tare mult să le mulțumesc, dar nu știu cum să intru în contact cu ei. Au fost buni și curajoși și fără ei soțul meu și Ettore s-ar fi înecat cu siguranță”, este mesajul soției unuia din cei doi bărbați, relatează Gazzetta di Mantova, potrivit Știrile PRO TV.

Doar cu forţa braţelor, cei doi români au reuşit să ţină maşina la suprafaţă, astfel ca bătrânii, cărora apa le ajunsese deja până la gât, să nu se înece. Pompierii au ajuns apoi la locul accidentului şi i-au salvat pe cei doi din autoturism.

Citește și Doi șoferi ROMÂNI, EROI în Italia, după o operațiune de salvare supraomenească

Italienii, de 70 şi 76 de ani, ajunseseră în pericol de moarte după ce maşina lor se ciocnise cu cea a unui tânăr indian în apropierea localităţii Ponte Ventuno din regiunea Mantua. Când au văzut ce s-a întâmplat, românii au sărit imediat în apă. Pentru ca bătrânii, care nu reuşeau să iasă din vehicul, să nu se înece, au ţinut maşina, cu un efort uriaş, la suprafaţă.

Când au ajuns pompierii, aceştia au legat cu un cablu autoturismul căzut în canalul de irigaţii şi l-au tras afară, apoi i-au descarcerat pe vârstnici, care au ajuns la spital cu răni uşoare. Şi unul dintre români a suferit tăieturi la mâini în urma operaţiunii de salvare.

Ugolino Marchiò, de 77 de ani și Ettore Romitti, de 70 de ani, sunt în afara oricărui pericol.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel