Prima aplicație din Europa care urmărește răspândirea coronavirusului

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Începând de joi, aplicația SwissCovid este disponibilă pentru descărcare pe toate smartphone-urile elvețiene. Este vorba despre sistemul de urmărire a contacților, conceput pentru a preveni răspândirea coronavirusului, care garantează confidențialitatea și controlul datelor personale ale utilizatorilor.

Aplicația SwissCovid se găsește în magazinele Apple și Google și este gata de utilizare pentru cei 8 milioane de oameni care trăiesc în Elveția.

Începând din mai, aplicația a fost sub formă experimentală și a implicat peste 15.000 de utilizatori. După lansare, principala provocare este de a convinge cât mai mulți cetățeni să folosească acest instrument de urmărire a virusului pentru a-și asigura eficacitatea, în conformitate cu Oficiul Federal de Sănătate Publică (OFSP) din Elveția și Școlile Politehnice din Zurich și Lausanne, care au conlucrat la dezvoltarea aplicației.

Aplicația SwissCovid utilizează un sistem conceput în întregime pentru a respecta confidențialitatea utilizatorilor și pentru a evita utilizarea necorespunzătoare a informațiilor personale. Swisscovid funcționează cu ajutorul conexiunii Bluetooth și sistemul nativ de notificări al dispozitivelor cu Android sau iOS și nu stochează informații personal identificabile, cum ar fi coordonatele de localizare și numere de telefon. În schimb, aplicația colectează în formă criptată interacțiunile anonime cu alte persoane care au instalată aplicația.

Aplicația SwissCovid este prima din Europa care folosește interfețe de programare de la Google și Apple care permit interoperabilitatea între dispozitivele Android și iOS și le garantează utilizatorilor controlul direct al datelor personale de pe dispozitivul însuși, anunță site-ul swissinfo.ch.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel