Prețurile locuințelor în Cehia vor crește cu 9% pe an în următorul deceniu

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Prețurile locuințelor în Cehia vor crește cu 9% pe an în următorul deceniu. Sursa foto: freepik.com
Prețurile locuințelor în Cehia vor crește cu 9% pe an în următorul deceniu. Sursa foto: freepik.com

Piața imobiliară din Cehia este pregătită pentru un nou boom imobiliar, prețurile urmând să crească cu 9% pe ani în următorii 10 ani, potrivit unui studiu al institutului economic Ifo din Germania și al Institutului Elvețian pentru Politică Economică.

„Creșterea prețurilor la locuințe este determinată mai degrabă de cerere decât de ofertă”, a spus analistul Ifo Timo Wohner.

Potrivit a 1.405 experți din 133 de țări, nivelul de viață, veniturile mai mai și creșterea populației va duce, în multe regiuni ale lumii, la  o cerere mai mare pentru  spațiul de locuit. 

Prețurile în creștere ale materialelor de construcție și lipsa de terenuri pentru dezvoltare se află în spatele creșterii prețurilor imobiliare”, a spus Wohner.

Politica monetară a băncii centrale, inflația și politica guvernamentală contibuie la creșterea așteptată a prețurilor, scrie fakti.bg.

Potrivit economiștilor, rata de creștere a prețurilor locuințelor în Europa de Vest (+6,4%) și America de Nord (+7,7%) este puțin probabil să rămână sub media mondială.

Prețuiri mai mari sunt așteptate în Europa de Sud și de Est (+18,4 și +14,9%). Potrivit economiștilor, prețurile locuințelor ar putea crește și mai mult, mai ales în Asia de Sud și Vest (+25,1 și +22,4%) și America Centrală (+24,4%). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel