Prețurile locuințelor din Germania au scăzut cu 10%. E cea mai mare scădere din ultimii 20 de ani

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Prețurile locuințelor din Germania scad din nou
Prețurile locuințelor din Germania scad din nou

Prețurile locuințelor din Germania au scăzut cu 10%, acesta fiind cel mai mare declin din ultimii 20 de ani.

Prețurile proprietăților rezidențiale în Germania au continuat să scadă, înregistrând o scădere de 10,2% în al treilea trimestru față de aceeași perioadă a anului anterior, potrivit datelor citate de Reuters. Acesta a fost al patrulea trimestru consecutiv de declin și cel mai mare din momentul în care biroul de statistică al Germaniei a început să țină evidența în anul 2000, subliniind cea mai mare criză imobiliară a țării din ultimele decenii.

"Până în 2022, exista o bulă speculativă de prețuri în Germania, una dintre cele mai mari din ultimii 50 de ani", a declarat Konstantin Kholodilin de la departamentul de macroeconomie al Institutului German pentru Cercetare Economică (DIW).

"Prețurile au scăzut continuu. Bula a explodat."

Timp de ani de zile, sectorul imobiliar din Germania și din alte părți ale Europei a înflorit pe măsură ce dobânzile erau scăzute și cererea era puternică. Cu toate acestea, o creștere bruscă a ratelor și costurilor a pus capăt acestei perioade de creștere, aducând dezvoltatorii în insolvență, pe măsură ce finanțarea bancară se evaporă și tranzacțiile se opresc.

Declinul prețurilor la casele unifamiliale și duplexuri în marile orașe germane a fost în special pronunțat în al treilea trimestru - 12,7%, în timp ce prețurile apartamentelor au scăzut cu 9,1%.

Alte date prezentate vineri arată că comenzile în industria construcțiilor au scăzut cu 6,3% în octombrie față de luna anterioară. Federația germană a industriei construcțiilor a declarat că sectorul construcțiilor de locuințe se îndreaptă către o reducere suplimentară a locurilor de muncă.

Gigantul imobiliar austriac Signa, care are o prezență semnificativă în Germania, a depus luna trecută cerere de insolvență, fiind cea mai mare victimă până acum a crizei imobiliare din regiune, mai scrie sursa citată.

 

----------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel