Prețurile la imobiliare au explodat și în Germania, spulberând visul multor tineri de a-și cumpăra propria casă

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Prețurile proprietăților imobiliare continuă să crească în Germania, iar industria construcțiilor este îngrijorată de faptul că o creștere vertiginoasă a costurilor va spulbera visele multor potențiali cumpărători de a deține propria casă. 

Prețurile pentru construcția de clădiri rezidențiale noi continuă să crească semnificativ. În luna mai, prețurile au fost cu 17,6% mai mari decât în ​​aceeași lună a anului trecut, după cum a anunțat vineri Oficiul Federal de Statistică din Germania. Aceasta a fost cea mai mare creștere anuală a prețurilor la construcții din mai 1970, când a existat o creștere de 18,9 la sută.

Toate tipurile de lucrări au devenit mai scumpe

 

Comparativ cu luna februarie a acestui an, prețurile la construcții au crescut cu 6,6%. Potrivit Oficiului Federal de Statistică, prețurile se referă la lucrări de construcție a clădirii inclusiv TVA.

Recent, toate lucrările s-au scumpit: prețurile pentru lucrările de construcție a cochiliei la clădirile rezidențiale au crescut cu 18,6 la sută în luna mai de la an la an, în special lucrările de beton și zidărie au devenit mai scumpe, relatează publicația Merkur.de. Lucrările de construcție a învelișului includ, de asemenea, lucrări de construcție a acoperișurilor, dulgheriei și lemnului. 

Prețurile pentru lucrările de finisare - precum lucrările de tâmplărie și lucrările la sisteme de încălzire - au crescut cu 16,8 la sută, la lucrările de întreținere la clădirile de locuit cu 15,9 la sută.

Companiile din industria construcțiilor este îngrijorată de noile comenzi

 

Având în vedere creșterea bruscă a prețurilor la construcții, industria este îngrijorată de noile comenzi. "Ne temem că proiectele noi de construcții rezidențiale vor fi amânate deocamdată din cauza creșterii costurilor de construcție și a dobânzilor în creștere”, a declarat directorul general al Asociației Principale a Industriei Construcțiilor din Germania, Tim Oliver Muller.

În cazul proiectelor de construcții private, costurile mai mari cu energia și traiul ar putea pune sub semnul întrebării și bugetul pentru a îndeplini visul de a avea propria locuință.

"Creșterile sunt rezultatul creșterii vertiginoase a prețurilor materialelor", a explicat Müller. Deoarece furnizorii nu își asumă aproape niciodată angajamente de preț, companiile de construcții nu își pot calcula ofertele în mod relevant.

Asociația centrală a industriei construcțiilor a cerut o strategie națională de materii prime și energie pentru materiale de construcție și diverse materiale. "Nu mai putem fi dependenți de importuri”, a spus directorul general Felix Pakleppa. 

 

-------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel