Prețul combustibilului, cafelei și pastelor făinoase va exploda, în 2024: În Italia, costurile ar putea crește cu 70 la sută

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Principalele cauze sunt războaiele și schimbările climatice, care afectează producția alimentelor pe care le consumăm zilnic: prețurile pastelor, cafelei și petrolului ar putea crește cu 70% în 2024, potrivit unor cifre publicate de experți în Italia.

Schimbările climatice și conflictele militare globale au un impact negativ asupra prețurilor alimentelor și a bunurilor de bază pe care italienii le achiziționează și le utilizează zilnic. Aretè, o companie de cercetare în domeniul agroalimentar, a avertizat că în 2024 se preconizează creșteri semnificative ale prețurilor pentru produse precum paste, ulei de floarea-soarelui și cafea, cu posibilitatea unei creșteri de peste 70%.

Prețul uleiului de floarea-soarelui este afectat de războiul din Ucraina, deoarece țara, care a fost invadată de Rusia în ultimul an și jumătate, este unul dintre cei mai mari producători mondiali. Aceasta a dus la creșterea semnificativă a prețului uleiurilor vegetale în general. Problemele continuă să apară, deoarece fenomenul El Nino, care încălzește periodic Oceanul Pacific, ar putea influența producția de ulei de palmier, iar seceta din Spania amenință recolta de ulei de măsline, contribuind la creșterea prețurilor.

De asemenea, lipsa grâului dur din cauza secetei severe din Canada, cauzată de încălzirea globală, va menține prețurile pastelor ridicate sau le va face să crească și mai mult, din moment ce Canada este principala țară producătoare de grâu dur, iar deficitul său nu poate fi compensat prin importuri din Rusia sau Turcia.

În concluzie, cafeaua rămâne o problemă din cauza fenomenelor meteorologice extreme care afectează principalele țări producătoare, America de Sud și Africa.

 

------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel