Prețul carburanților a explodat în Italia: 2.5 euro litrul pe autostradă

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Prețurile carburanților cresc (din nou), benzina atingând cel mai ridicat nivel din 19 octombrie, adică din ultimele aproximativ șase luni. 

După creșterea cotațiilor petrolului și creșterea prețurilor internaționale la produsele rafinate, prețul mediu al benzinei în regim de autoservire este de 1.911 euro pe litru (1.900 euro valoarea anterioară).

În urma prelucrării de către Quotidiano Energia a datelor comunicate de către managerii comparatorului de prețuri „Mimit” actualizate la ora 8:00 ieri, 7 aprilie, prețul mediu al motorinei în regim de autoservire este de 1,811 euro pe litru (prețul anterior a fost de 1,803).

Prețul benzinei la maximul ultimelor luni, în Italia

 

La benzinăriile din orașe, prețul mediu la benzină este de 2.048 euro pe litru, după ce a crescut de la 2.037. 

Prețul mediu pentru un litru de motorină este de 1.951 euro. 

Potrivit raportului zilnic publicat de comparatorul de prețuri „Mimit”, Ministerul Afacerilor și Made in Italy, prețul benzinei în regim self-service pe autostradă crește la 1,985 euro pe litru, iar prețul mediu al motorinei ajunge la 1,906 euro. 

Prețurile la benzină depășesc din nou pragul psihologic de 2,5 euro pe litru atunci când alimentăm de pe autostradă

 

"Ultimele constatări arată că benzina se duce astăzi spre 2,4 euro pe litru în regim deservit pe diferite tronsoane de autostradă," precizează președintele unei asociații din retail, Gabriele Melluso.

Pragul de 2,5 euro pe litru a fost deja depășit pe A1 Milano-Napoli (vineri, 5 aprilie) și pe A21 Torino-Piacenza (sâmbătă, 6 aprilie), benzina vândută în ambele cazuri la 2,539 euro pe litru. Podiumul este încheiat cu prețul de 2.468 euro/litru pe A4 Milano-Brescia sâmbătă, 6 aprilie”.

"Dincolo de cazurile extreme de pe autostrăzi, goana după combustibil riscă să aibă efecte grave asupra buzunarelor italienilor: pe lângă creșterea costurilor de aprovizionare, există riscul unui efect de domino cu creșteri în cascadă ale prețurilor produselor transportate, începând cu alimentele," conchide Melluso.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel