Prețul biletelor de avion va crește semnificativ, spune un șef al industriei aeriene

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Prețul biletelor de avion va crește "fără îndoială" pe măsură ce costurile combustibilului vor crește, a avertizat Willie Walsh, un șef al industriei aeriene.

Prețul petrolului a sărit, pe măsură ce economiile se redresează în urma pandemiei Covid și din cauza războiului din Ucraina.

Aceste costuri vor fi transferate asupra consumatorilor, a declarat Willie Walsh, directorul general al Asociației Internaționale a Transportului Aerian (IATA), Willie Walsh.

Fostul șef al British Airways a mai spus că aeroportul Heathrow "ar fi trebuit să se pregătească mai bine" pentru a evita recentele perturbări.

Însă Heathrow a declarat că comentariile domnului Walsh au fost "prost informate".

 

Turiștii trebuie să fie pregătiți pentru creșterea costului zborurilor

 

Turiștii trebuie să fie pregătiți pentru creșterea costului zborurilor, a declarat Walsh la emisiunea BBC Sunday Morning.

"Zborul va fi mai scump pentru consumatori, fără îndoială", a spus el, adăugând că "prețul ridicat al petrolului" se va "reflecta în prețuri mai mari ale biletelor".

Prețul petrolului era deja în creștere pe măsură ce cererea a crescut din nou în economiile care au început să își revină după pandemia Covid.

Repercusiunile războiului din Ucraina au împins prețurile și mai sus. Statele Unite au anunțat o interdicție completă a importurilor de petrol din Rusia, iar Marea Britanie va elimina treptat livrările rusești până la sfârșitul anului.

 

Liderii Uniunii Europene au declarat că vor bloca majoritatea importurilor de petrol rusesc până la sfârșitul anului 2022

 

Acest lucru înseamnă că cererea de petrol de la alți producători a crescut, ceea ce a dus la creșterea prețurilor.

Walsh a declarat că prețurile la carburanți au atins niveluri record și că "petrolul este cel mai mare element al bazei de cost al unei companii aeriene". "Este inevitabil ca, în cele din urmă, prețurile ridicate ale petrolului să fie transferate consumatorilor prin prețuri mai mari ale biletelor".

Pe lângă creșterea prețurilor la bilete, pasagerii companiilor aeriene din Marea Britanie au fost nevoiți să se confrunte cu anulări de zboruri pe fondul unor perturbări majore pe unele aeroporturi, inclusiv la Heathrow, Gatwick și Manchester.

Walsh a declarat că pasagerii ale căror zboruri au fost anulate ar putea să nu fie nevoiți să plătească mai mult pentru a-și face o nouă rezervare.

Dar a spus că aeroporturile care "nu pot face față" ar trebui să își ajusteze programele acum, "astfel încât să poată găzdui cât mai mulți oameni posibil".

 

Probleme de călătorie

 

El a menționat în special Heathrow, care a avut recent probleme cu alimentarea aeronavelor și cu sistemul de bagaje.

"Heathrow ar fi trebuit cu siguranță să se pregătească mai bine", a spus Walsh.

"Ei susțineau că liniile aeriene ar trebui să opereze cel puțin 80% din sloturile lor în perioada de vară. Este clar că nu au prevăzut suficiente resurse pentru a face față unui asemenea nivel de activitate, așa că ar trebui să fiți critici la adresa Heathrow".

Walsh a recunoscut că multe dintre problemele care afectează companiile aeriene și aeroporturile au fost cauzate de problemele de personal, dar a declarat că nu are "niciun regret" în legătură cu reducerile profunde de personal de la British Airways în timpul pandemiei, când era șeful companiei aeriene.

 

Aeroportul Heathrow a ripostat duminică la comentariile lui Walsh

 

"Aviația se află sub o presiune considerabilă pe măsură ce cererea crește - la Heathrow ne-am confruntat cu 40 de ani de creștere în doar patru luni - și avem nevoie de colaborare și de investiții în servicii pentru a proteja pasagerii, nu de comentarii neinformate din partea unor șefi de companii aeriene pensionați care caută să-și justifice propriile bonusuri", a declarat un purtător de cuvânt al Heathrow.

"Spre deosebire de domnul Walsh, preocuparea noastră primordială nu este un joc de blamare sau o abdicare de la responsabilitate, ci ceea ce este în interesul superior al pasagerilor."

Purtătorul de cuvânt a adăugat că Heathrow a cerut companiilor aeriene "să limiteze cererea în funcție de capacitate, iar acest lucru a permis ca marea majoritate a călătorilor să plece fără probleme în ultimele luni".

"Cel mai important risc pentru călătorii rămâne constrângerile spațiului aerian din Europa și lipsa personalului de handling la sol al companiilor aeriene. Vom lucra îndeaproape cu toți partenerii noștri aeroportuari și vom lua măsuri acolo unde este necesar, pentru a ne asigura că le putem oferi pasagerilor călătoria sigură și fiabilă pe care o merită în această vară", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel