Președintele Rompan, avertisment dur: O franzelă poate ajunge 4 lei! Faliment scrie pe noi!

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Tăvălugul prețurilor la energie electrică și gaze calcă imparțial peste toate afacerile dar probabil că cea mai dureroasă lovitură o încasează zona agroalimentară, mai precis chiar zona de morărit și panificație. 

Președintele Rompan, Aurel Popescu, a dat de înțeles că este sceptic în legătură cu afirmațiile ministrului Agriculturii Adrian Chesnoiu care spune că 20% din prețul facturilor la energie vor fi compensate și că este în așteptare. Că deocamdată este doar la nivel de promisiune, nimic pus pe hârtie.

"Deocamdată e stadiul de propuneri. Nici nu știm dacă aceste propuneri vor apărea după discuțiile care se fac în coaliție, în ultimul timp. În al doilea rând e clar că sunt insuficiente (compensările n.r.) și pentru bruma de perioadă 1 februarie - 31 martie. Ne preocupă și ce va fi după 31 martie. pentru că atunci lucrurile sunt urâte. Chiar azi am primit telefoane că lumea (companiile din industrie n. r.) ”Noi nu mai putem rezista. Credem că trebuie să închidem!”, adică foarte multe unități vor închide”, a explicat Aurel Popescu.

Întrebat dacă producătorii de pâine au în plan scumpiri pentru compensarea facturilor, președintele Rompan a spus că: ”Nu pot să scumpești pentru că nu mai vinzi. Dacă scumpești... Gândiți-vă că dacă faci franzela 4 lei, dau un exemplu, nu mai cumpără lumea! E clar că n-o să pot!. Și atunci n-ai ce să faci! Trebuie să scumpește dar nu la nivelul la care au crescut costurile. Și atunci trebuie să aduci bani de undeva. Ori dacă nu ai de unde să aduci faliment scrie pe tine”.

Citește continuarea pe DcBusiness.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel