Preşedintele Klaus Iohannis, despre coronavirus: "Ne vom pregăti cât se poate de bine"

Andreea Cosma |
Data publicării:
presidency.ro
presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, referitor la epidemia de coronavirus din China, că trebuie luată "foarte în serios", iar autorităţile se vor pregăti "cât se poate de bine".

"Înţeleg că astăzi că a avut loc o discuţie interministerială. Aştept acum să aflu care sunt concluziile tehnice. Eu cred că trebuie să luăm această chestiune foarte, foarte în serios. Pare a fi un virus foarte agresiv şi eu sunt de părere că ne vom pregăti cât se poate de bine", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a susţinut că este "deschis" în cazul în care se va impune o discuţie în CSAT.

"Nu ştiu dacă este cazul să se ajungă în CSAT. Dacă Guvernul îşi face treaba la modul cel mai serios şi nu am motive să cred că nu va fi aşa nu este nevoie, dar sunt deschis dacă se impune", a afirmat şeful statului.

El a indicat că în China există proceduri total diferite faţă de România în ceea ce priveşte construcţia de spitale.

"Sunt proceduri total diferite. În China funcţionează un sistem autocrat care dispune şi execută, iar la noi funcţionează un sistem democratic, cu reguli europene, care pregăteşte documentaţia după care se fac licitaţiile şi se caută finanţările respective şi în acest fel la noi durează mai mult. Recunosc că pentru spitalele regionale a durat prea mult până acum şi sper să găsim forme de accelerare a procedurii", a spus Iohannis. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel