Preşedintele Klaus Iohannis, ANUNŢ aşteptat de toţi românii: "După data de 15 iunie..."

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
presidency.ro
presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat relaxarea mai multor măsuri de restricţie după data de 15 iunie, însă consideră că se impune prelungirea stării de alertă în continuare.

"Considerăm că este posibil să continuăm cu câteva noi măsuri de relaxare, adică unele dintre restricţiile care sunt acum în vigoare nu vor mai fi în vigoare după 15 iunie.

După  15 iunie se vor putea redeschide mall-urile dar fără restaurante şi fără locuri de joacă.

Vor fi posibile evenimente private cu număr un pic mai mare de participanţi, în speţă 20 de persoane dacă evenimentele sunt în interior şi 50 de persoane dacă evenimentele private vor avea loc în exterior.

Pentru a veni în sprijinul părinţilor care vor lucra, care vor trebui să meargă la serviciu şi în perioada vacanţei şcolare, va fi posibilă după 15 iunie redeschiderea afterschool-urilor, a grădiniţelor şi a creşelor private.

De asemenea, va fi posibilă redeschiderea sălilor de fitness după 15 iunie, dar cu respectarea unor norme de distanţare foarte stricte, care vor fi impuse de Ministerul Sănătăţii.

Având în vedere că începe sezonul estival, va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare, cu respectarea regulamentelor sanitare speciale", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

 

Starea de alertă va fi prelungită

 

Şeful statului consideră că deşi vor fi mai puţine restricţii, se impune prelungirea stării de alertă, cu câteva reguli de bază care vor fi în continuare obligatorii.

"Starea de alertă!

Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri noi, faptul că avem în continuare în jur de 150 de persoane la tratament intensiv internaţi în spitale, faptul că şi ultimul weekend de relaxare s-a simţit, nu în sens bun, la numărul de îmbolnăviri noi, ne face să fim în continuare precauţi şi suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă.

Vor fi mai puţine restricţii propuse, va fi un pic mai simplu, dar considerăm că nu se poate continua fără a avea acest instrument numit starea de alertă. Sunt măsuri care obligatoriu trebuie continuate aproape cu caracter permanent: distanţarea. portul măştii în interior, măsurile de igienă, evitarea aglomerărilor mari. Aceste lucruri trebuie să înţelegem că vor rămâne  în continuare", a mai spus preşedintele Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel