Președintele Consiliului European, despre aderarea României la Schengen: „Vă felicit pentru paşii importanţi făcuţi”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Președintele Consiliului European, despre aderarea României la Schengen: „Vă felicit pentru paşii importanţi făcuţi” / Foto: Captura Youtube
Președintele Consiliului European, despre aderarea României la Schengen: „Vă felicit pentru paşii importanţi făcuţi” / Foto: Captura Youtube

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a transmis felicitări României pentru progresul înregistrat în procesul de aderare parțială la Spațiul Schengen, exprimându-și susținerea fermă pentru țara noastră în această direcție.

În cadrul unei conferințe de presă comune cu președintele Klaus Iohannis, Charles Michel a salutat pașii importanți făcuți de România în ceea ce privește aderarea la Spațiul Schengen.

"Vă felicit pentru paşii importanţi făcuţi privind aderarea la Spaţiul Schengen. Sunt convins că veți face pași suplimentari în acest sens", a adăugat oficialul european conform Digi24.

Președintele Consiliului European și-a reiterat angajamentul anterior de a sprijini eforturile României în procesul de aderare la Schengen, subliniind că s-a înregistrat un progres semnificativ.

"Puteți conta și de acum încolo pe sprijinul meu", a afirmat Charles Michel.

 

Președintele Consiliului European va discuta cu preşedintele Iohannis

 

Vizita lui Charles Michel în România face parte din discuțiile privind Agenda Strategică a UE pentru următorii cinci ani. În cadrul acestei vizite, oficialul european va purta discuții cu mai mulți lideri importanți din țara noastră și din alte state membre ale UE, pentru a contura direcțiile prioritare pentru viitorul Uniunii Europene.

"Ne-am învăţat lecţiile, aveţi perfectă dreptate. Ne-am confruntat cu o mulţime de dificultăţi extraordinare şi pandemia şi clima şi criza energetică şi multe incertitudini. S-au făcut progrese în ceea ce priveşte extinderea UE şi s-a ajuns la decizii foarte importante. Intenţionăm să identificăm instrumentele necesare pentru investiţii", a mai spus el, subliniind că trebuie ca ţările europene să fie "mai responsabile pentru propria lor securitate".

Pe lângă aceste aspecte, Charles Michel a vorbit și despre importanța sprijinului acordat agriculturii în cadrul UE, subliniind că fermierii merită un venit decent și sprijinul necesar pentru a-și desfășura activitatea în condiții optime.

"Fermierii din Uniunea Europeană merită sprijinul nostru şi un venit decent", a afirmat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel