Presa austriacă scrie despre REVOLTA din România asupra condițiilor de muncă oferite în Vest

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Presa austriacă scrie despre revolta din România cauzată de plecarea masivă a muncitorilor români spre vestul Europei în contextul în care Criza Covid19 a dus la o lipsă a forței de muncă în agricultura şi industria din această zonă. 

"Ministrul Muncii din România, Violeta Alexandru, a început vizita de lucru în Germania, pe agendă figurând discuţii cu ministrul federal al Muncii şi Afacerilor Sociale, Hubertus Heil, şi cu ministrul federal al Alimentaţiei şi Agriculturii, Julia Klockner.

Văzând „o serie de probleme sistemice din ultimii ani", Ministrul muncii din România, Violeta Alexandru, a cerut informaţii privind contractele de muncă, perioada de preaviz, modalitatea de decontare a transportului dus-întors, asigurarea medicală, condiţiile de cazare, dar şi despre cele mai frecvente motive pentru care românii reclamă condiţiile de muncă


În industria alimentară din Germania lucrează în jur de 30.000 de români. Şi Austria este deschisă luncitorilor români. Locurile de muncă pentru îngrijirea persoanelor vârstnice este disponibilă pentru o mare parte din populația românească,"  scrie https://orf.at.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel