Preotul care și-a bătut soția în plină stradă e trimis la mănăstire. Autoritățile încă se gândesc dacă e cazul să intervină (VIDEO)

Preotul din Bacău care și-a bătut soția în plină stradă e trimis de reprezentanții bisericii să se pocăiască. Mai mult, s-a ales cu dosar penal, iar Protecția Copilului se gândește dacă e cazul să deschidă o anchetă.

Preotul nu mai are voie să slujească timp de 30 de ziel și a fost trimis la mănăstire. „În toată această perioadă, părintele să facă canon de pocăinţă şi să vină la Centrul eparhial însoţit de doamna preoteasă şi de duhovnicul lor”, a declarat Alexandru Zamfir, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Cei de la DGASPC Bacău încă se mai gândesc dacă e cazul să acționeze în acest caz. „Nu ştiu ce să zic, trebuie să se analizeze de către conducere. Probabil se face o echipă cu un psiholog, asistent social, să se analizeze imaginile”, a declarat Marian Vătămănescu, purtător de cuvânt DGASPC Bacău.

 

În ceea ce-i privește pe enoriași, aceștia nu sunt revoltați de faptele preotului, ci de faptul că informațiile din presă dengrează imaginea Bisericii. „Eeeeei… asta e, s-a întâmplat”, „A fost o ceartă între soţ şi soţie”, „I se poate întâmpla oricui” - sunt câteva din reacțiile sătenilor.

 

Reacția DGASPC Bacău

 

„În dimineața zilei de 06.08.2020, instituția noastră s-a autosesizat din mediul online în legătură cu cazul unei doamne ce a fost agresata împreună cu copilul său minor de către soțul ei, fapta întâmplându-se în municipiul Bacau, în spațiul public, și având menționată calitatea de preot a bărbatului implicat.

Pe imaginile salvate de pe o rețea de socializare se vedea cum bărbatul o lovea și o împingea, chiar dacă femeia avea copilul în brațe.

Imediat, în dimineața aceleeași zile de 06.08.2020, conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău a dispus cercetarea în regim de urgență a cazului la fața locului, constituindu-se o echipă de specialiști formată din asistent social, psiholog și consilier juridic. S-a pus în aplicare un plan pentru efectuarea evaluării inițiale, atât a mamei, cât și a copilului, dar și pentru deschiderea cazului pe numele agresorului.

La deplasarea la domiciliul victimei, specialiștii DGASPC Bacău au constatat că probabil preotul și-a anunțat superiorii și astfel cazul a intrat în atenția Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, agresorul fiind nevoit să părăsească domiciliul încă din seara de 05.08.2020, iar la scurt timp a plecat și victima, împreună cu minorul, tot spre forul bisericesc, conform canoanelor respectate de orice familie a unui preot.

Prin urmare, neputând discuta direct cu victima, echipa DGASPC Bacău a deschis cazul la nivelul primăriei Letea Veche, a discutat cu reprezentanții autorității locale, dar și cu membrii comunității, fiind pregătiți ca la revenirea victimei la domiciliu să-i poată oferi toate serviciile specializate pentru astfel de situații: cazare în siguranță pentru victimă și minor, consiliere psihologică pentru mamă și copil, dar și pentru agresor, consiliere juridică, urmând să se ia măsurile care se impun conform procedurilor de lucru și legislației în vigoare pentru astfel de cazuri.

Din declarațiile reprezentanților primăriei, este posibil ca soții să se fi împăcat deja, fapt care nu va putea fi probat până ce unul din membrii familiei nu revine la domiciliu. Vom reveni cu alte informații după finalizarea evaluării”, spune purtătorul de cuvânt, Marian Vătămănescu, potrivit Antena 3.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy