UPDATE. „Preoți” români, escrocherie pe reţelele de socializare. Cum s-au îmbogățit cu aproape un milion de lei. Unul dintre ei ar fi fratele lui Tzancă Uraganu

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Poliţiştii din Turceni efectuează, marţi dimineaţa, trei percheziţii în municipiul Ploieşti la locuinţele unor persoane bănuite de înşelăciune, care ar fi pretins că sunt preoţi şi pot rezolva diverse probleme, prejudiciul fiind de 80.000 de lei, informează IPJ Gorj.

UPDATE 11:15

Potrivit unor surse citatea de Realitatea.net, unul dintre cei vizați ar fi chiar fratele lui Tzancă Uraganu. Bărbatul ar fi unul dintre cei care ar fi utilizat o rețea de socializare prin intermediul căreia ar fi pretins că e preot și că poate rezolva orice problema, contra cost. 

-------------------------

Potrivit sursei citate, percheziţiile au loc sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Bănuiţii ar fi utilizat o reţea de socializare, prin intermediul căreia ar fi pretins că ar fi preoţi şi ar putea rezolva diverse probleme.

Aceştia erau contactaţi de persoanele vătămate, cărora le-ar fi promis că pot rezolva orice problemă, determinându-le să plătească diferite sume de bani, pentru aceste servicii.

Prejudiciul estimat în cauză este de 80.000 de lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

La acţiune participă şi luptători din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale Gorj şi Prahova, dar şi poliţişti ai serviciilor criminalistice Gorj şi Prahova.

 

Vezi și 

 

Peste 120 de percheziții la interlopii cu săli de jocuri de noroc. Câștigătorii, împiedicați să-și ia premiile mari

 

Peste 120 de percheziții ale DIICOT au loc la interlopi care dețineau săli de jocuri de noroc în toată țara și care duceau adevărate lupte pentru controlul zonelor. De asemenea, respectivii intimidau și nu dădeau banii clienților care obțineau câștiguri însemnate. 

În data de 23.11.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Grupuri Infracționale Violente au pus în aplicare 123 mandate de percheziție domiciliară, fiind vizate domiciliile şi imobilele deținute sau folosite de mai multe persoane fizice precum şi sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice din municipiul București și judeţele Prahova, Brașov, Iași, Suceava, Botoșani, Tulcea, Constanța, Cluj, Timiș, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureș și Sălaj, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe, distrugere și favorizare a făptuitorului.

În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2018, a fost constituit, la nivel național, un grup infracțional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracțiuni de șantaj. Membrii grupului au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrare de aceștia și să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparținând grupului.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel