Preot bolnav de Covid-19, cercetat după ce a încălcat măsura izolării la domiciliu şi a oficiat mai multe slujbe

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Preot bolnav de Covid-19, cercetat după ce a încălcat măsura izolării la domiciliu şi a oficiat mai multe slujbe
Preot bolnav de Covid-19, cercetat după ce a încălcat măsura izolării la domiciliu şi a oficiat mai multe slujbe

Un preot din Alba Iulia, care a fost diagnosticat, duminică, cu COVID-19, este cercetat după ce ar fi încălcat măsura izolării la domiciliu.

 

 

Un preot din Alba Iulia, care a fost diagnosticat, duminică, cu COVID-19, este cercetat după ce ar ar fi încălcat măsura izolării la domiciliu, potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Preotul, care slujeşte la o biserică dintr-o suburbie a municipiului Alba Iulia, ar fi oficiat, după ce ar fi descoperit în urma testării că este pozitiv, mai multe slujbe religioase.

"Poliţiştii din Alba Iulia s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat, de 43 de ani, din Alba Iulia, ar fi încălcat măsura izolării la domiciliu, dispusă ca urmare a diagnosticării cu virusul SARS - CoV-2, pentru o perioadă de 14 zile, din data de 31 octombrie 2021. Cercetările sunt continuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru zădărnicirea combaterii bolilor", se menţionează în comunicatul transmis de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

 

Poziția Arhiepiscopiei Alba Iuliei


„Ca urmare a apariției în spațiul public a unor informații legate de prezența fizică la sfintele slujbe a preotului Ioan Șopterean, paroh al parohiei Micești, în contextul confirmării infectării sale cu Covid-19, Arhiepiscopia Alba Iuliei a demarat o anchetă internă pentru stabilirea exactă a circumstanțelor în care s-a petrecut această situație regretabilă.

Ca de fiecare dată, Arhiepiscopia Alba Iuliei reiterează recomandările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române referitoare la respectarea măsurilor de precauție și protecție sanitară și a dispozițiilor autorităților competente, îndemnând clerul și credincioșii să sporească rugăciunile pentru sănătate și pentru oprirea pandemiei”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Alba Iuliei, pentru Alba24.

 

Peste 10.000 de cazuri noi și 449 decese, raportate în ultimele 24 de ore

 

România înregistrează 10.196 cazuri noi de COVID și 449 decese, în ultimele 24 de ore. Dintre bolnavii internați în spitale, 1.890 sunt la ATI, 34 fiind copii.

Până astăzi, 3 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.676.293 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 8.785 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.441.340 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.196 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 149 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.313 persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 49.115 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 02.11.2021 (10:00) – 03.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 451 de decese (221 bărbați și 230 femei), din care 2 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel