Premierul Viktor Orban, aplaudat aseară în România de toată arena: "El ne-a făcut stadionul"

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Ungariei, Viktor Orban, prezent aseară la meciul pe care Sepsi Sfântu Gheorghe l-a jucat în Conference League, a fost aplaudat de întreg stadionul. 

Guvernul Ungariei a investit sume mari de bani în echipa din Sfântu Gheorghe. Mai mult, chiar stadionul a fost construit din banii guvernului ungar, așa cum a declarat chiar patronul echipei, Laszlo Dioszegi.

"Viktor Orban ne-a felicitat. Nu am am negat niciodată că Guvernul Ungariei ne-a construit stadionul. Tot Guvernul a venit la meci. Ne-au felicitat, ne-au spus că avem o echipă bună," a declarat Laszlo Dioszegi. 

Viktor Orban a fost aclamat de întreaga arenă și a făcut o baie de mulțime. Arena din Sfântu Gheorghe are 7500 de locuitori, iar orașul de 61 000 de locuitori este locuit în proporție majoritară de maghiari (73%, conform ultimelor date). 

De ce a venit Viktor Orban la Sfântu Gheorghe?

 

Guvernul condus de Viktor Orban a inclus în programul de guvernare o componentă importantă dedicată cetățenilor unguri de peste hotare: investiții majore în infrastructura de sport locală. Astfel, guvernul Ungariei a ajuns să investeasă sume importante de bani în stadioane de fotbal, susținerea unor echipe, dar și în construirea de patinoare și înființarea de academii de hochei finanțate direct de Budapesta. 

Investițiile majore au atras atenția presei care a scris în repetate rânduri despre banii alocați de Viktor Orban în zonele din România majoritar locuite de maghiari. Recent, noul investitor al Rapidului, Dan Șucu, a criticat investițiile pe care le face Ungaria în România.

Nemulțumirea lui Dan Șucu referitoare la finanțarea echipei Sepsi Sfântu Gheorghe de guvernul de la Budapesta

 

Dan Șucu, proaspăt intrat ca finanțator în fotbalul românesc spune că Ungaria investește în echipele din România într-o formă mascată, prin contracte oferite prin companiile de stat ungurești, sub forma unor contracte pentru reclame. 

"De aceea există patroni pentru cluburi, ca o plasă de siguranță. În cazul în care este nevoie, să rezolve problemele. Faptul că un guvern al unei țări vecine investește 3,5 milioane de euro în fiecare an în bugetul unei echipe care concurează aici nu e tot o lovitură? E normal? Unde e normalitatea? Despre ce vorbim aici?

Reclamele care sunt la OTP Bank, la MOL, alea sunt reclame pe baze comerciale? Care e beneficiul lor acolo? Mi se pare fără sens, nimeni nu întreabă. Ăsta nu e un mod de a intra în competiție. Competiția sportivă e corectă, dar competiția organizatorică e o haiducie. Sunt haiduci, nu sunt competitori adevărați. E strigător la cer.

Să vii cu banii contribuabililor dintr-o țară vecină pentru a susține o echipă din țara respectivă? Eu sunt convins că motivarea a fost că subvenționează sportul de masă. Dacă subvenționează sportul de elită, se numește deturnare de fonduri și e pedepsită penal. Sunt tare curios dacă Curtea de Conturi din Ungaria va veni să cerceteze ce se întâmplă cu banii contribuabililor unguri.

Și cu primăriile e o problemă. Dacă o primărie are intenția de a promova Piteștiul, de ce nu o promovează fanii Piteștiului? Din punctul meu de vedere, nu vrem să avem nicio legătură cu vreo autoritate", a spus Dan Șucu, în cadrul unei conferințe de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel