Premierul Nicolae Ciucă, mesaj pentru românii din Diaspora: "Vom lupta pentru drepturile lor"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că va lupta să apere drepturile românilor din Diaspora și că se angajează să mențină un dialog deschis. 

Premierul Nicolae Ciucă a promis, de la tribuna Camerei Deputaților, că va lupta să apere drepturile românilor din Diaspora.

"Avem milioane de cetățeni români în afara țării, oameni față de care avem datoria să le acordăm atenție și sprijin.

Față de românii din diaspora, ne angajăm să menținem un dialog deschis și transparent, să ne îngrijim de respectarea drepturilor acestora și să implementăm programe de investiții cu implicarea tuturor", a spus Nicolae Ciucă, în discursul ținut în Parlament. 

Guvernul Ciucă a trecut de votul de învestire din Parlament

 

Guvernul Nicolae Ciucă a trecut de votul de învestire din Parlament. Executivul susținut de PNL, PSD, UDMR și minorități naționale a fost votat cu 318 voturi „pentru” și 126 „împotrivă”.

.Guvernul Nicolae Ciucă a fost votat de 318 de senatori și deputați. Împotrivă au votat 126 de parlamentari. Pentru învestirea guvernului era nevoie de 234 de parlamentari.

Primul-ministru și miniştrii urmează să depună individual, în faţa Preşedintelui României, jurământul.

Nicolae Ciucă a spus joi la prezentarea programului de guvernare în Parlament, referindu-se la coaliția PNL-PSD-UDMR, că „am trecut peste acele lucruri care ne separă și am găsit lucrurile care ne unesc”.

PSD este cel mai responsabil și mai stabil partid din România, a spus în timpul dezbaterilor Marcel Ciolacu. El afirma că social-democrații au intrat la guvernare pentru că nu fug niciodată de responsabilitate: „Avem puterea să redăm încrederea în această țară”.

Slavă Domnului, s-a încheiat un an marcat de lupte absurde, cu lăcomie duse, spunea liderul grupului minorităților naționale din Camera Deputaților, Varujan Pambuccian. El preciza că grupul minorităților naționale va avea o contribuție „extrem de activă” în această guvernare.

Deputatul Dan Barna, vicepreședinte USR, l-a „felicitat” miercuri în Parlament pe Marcel Ciolacu pentru că a scos de la guvernare PNL din poziția de vioara întâi și l-a băgat înapoi „ca anexă a PSD”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel