Premierul britanic respinge înăsprirea restricţiilor în Regatul Unit

Alexandru Ichim |
Data publicării:

Premierul britanic Boris Johnson a refuzat din nou marţi să înăsprească măsurile sanitare, în pofida a peste 200.000 de cazuri de coronavirus înregistrate în cursul zilei în Regatul Unit şi a unei presiuni crescânde asupra spitalelor, relatează AFP.

Potrivit cifrelor publicate de guvern, în 24 de ore au fost identificate 218.724 de teste pozitive la coronavirus. Ţara, una dintre cele mai afectate din Europa, cu cel puţin 148.941 de morţi, a înregistrat marţi încă 48 de decese, scrie Agerpres. 

Chiar dacă acest număr de cazuri fără precedent de la începutul pandemiei include unele neînregistrate în weekend, Boris Johnson le-a cerut britanicilor ''să manifeste cea mai mare prudenţă'' în comportamentul lor.

''Oricine crede că lupta noastră împotriva Covid s-a încheiat, mă tem că aceasta este profund greşit'', a adăugat liderul britanic în cursul unei conferinţă de presă, subliniind însă că ''poziţia noastră astăzi diferă de valurile anterioare'' datorită vaccinării.

''Avem o şansă de a supravieţui acestui val cu Omicron fără a ne închide ţara din nou'', a spus el. ''Putem găsi o modalitate de a trăi cu acest virus'', a apreciat, de asemenea, premierul britanic.

El a respins din nou impunerea de noi restricţii în Anglia, în afară de munca la distanţă şi purtarea măştii deja existente, bazându-se pe testare şi pe campania de vaccinare.

Peste 200.000 de noi cazuri de COVID-19 în Marea Britanie şi creştere cu 58% a spitalizărilor într-o săptămână în Anglia

 

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a înregistrat marţi 218.724 de noi cazuri de COVID-19, un nou record zilnic, în timp ce creşte presiunea asupra spitalelor în acest nou val alimentat de varianta Omicron a coronavirusului, consemnează agenţiile AFP şi EFE.

Acest bilanţ anunţat de organismul sanitar public NHS England include şi date din zilele precedente, când unele raportări au fost întârziate de vacanţa de sărbători, dar el arată peste 60.000 de cazuri în plus faţă de numărul noilor infectări din ziua precedentă.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 48 de noi decese asociate COVID-19, totalul acestora de la începutul pandemiei ajungând în Marea Britanie la 148.941, conform guvernului de la Londra, sau la peste 174.000, conform Oficiului naţional de statistică.

Raportarea NHS England mai arată că în Anglia erau spitalizaţi marţi 15.044 pacienţi COVID-19, cu 58% mai mulţi faţă numai cu o săptămână în urmă. ''Din păcate, vedem că spitalizările cresc, mai ales în rândul vârstnicilor'', a declarat ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid.

Acesta a recunoscut că spitalele britanice trec printr-o perioadă grea ca urmare a progresiei variantei Omicron, până în prezent şase spitale declarând starea de ''incident critic'' pentru că nu au personal suficient. Cu toate acestea, Sajid Javid a apreciat că deocamdată nu sunt necesare alte restricţii antiepidemice în plus faţă de cele deja existente, printre care telemunca, masca obligatorie în spaţiile publice şi accesul în anumite incinte numai cu certificatul verde. În şcoli, elevii sunt testaţi periodic şi de asemenea trebuie să poarte mască.

Varianta foarte contagioasă Omicron a coronavirusului este dominantă în Regatul Unit şi autorităţile mizează pe vaccinarea masivă cu doza ''booster'' pentru a combate valul de infectări alimentat de această variantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel