PREMIERĂ: Primul expert român care vine de la CE să lucreze pentru Guvern

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: Facebook @Cristian Ghinea
Sursa foto: Facebook @Cristian Ghinea

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, anunță că, în premieră, un expert român a acceptat să se transfere de la Comisia Europeană la Guvernul României. Acesta va lucra în echipa care se ocupă de Planul Național de Redresare și Reziliență.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a anunțat că un economist de la Comisia Europeană a acceptat să lucreze pentru ministerul pe care-l conduce. Ghinea a vorbit despre o premieră, în condițiile în care specialiștii de top pleacă de la București la Bruxelles.

„L-am cooptat pe Septimiu Szabo, un economist cu experiență solidă la Comisia Europeană, în echipa de la minister care se ocupă de Planul Național de Redresare și Reziliență. Septimiu are o experiență de top pe instrumente financiare, mănâncă PNRR pe pâine și mai vine cu un atu – vorbește fluent “comiseza”, adică limba tehnică a oficialilor de la Comisie. Este pentru prima dată când un expert român ca el vine prin transfer de la Bruxelles să lucreze pentru un minister din România. În ultimii 14 ani, experții români s-au transferat într-o singură direcție, de la București la Bruxelles”, a anunțat, pe Facebook, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel