Premieră în istoria politică a României: Viitorul Guvern ar putea fi audiat și învestit online

gov.ro
gov.ro

Conducerea Parlamentului a decis, vineri, regia şedinţei de sâmbătă, zi în care se va vota învestirea guvernului Orban III.

Astfel, accesul parlamentarilor se va face pe la intrarea S1, urmând un traseu dezinfectat, prestabilit şi marcat vizibil. Începând cu ora 8.00 se vor efectua teste pentru depistare coronavirus( COVID-19) în sala I. Ghe. Duca, nivel P1.

Potrivit programului aprobat vineri de membrii birourilor permanente reunite, între orele 9 şi 11 va avea loc audierea candidaţilor propuşi pentru funcţia de ministru- sala Comisiei juridice (Mihai Viteazu, nivel P1), iar de la ora 11.00 va începe şedinţă de plen reunit cu vot.

Votul cu bile se va desfăşura în sala Barbu Catargiu(sala Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor), nivel P1 după următoarea procedură:

- prima Cameră la vot este Senatul României
- se vor organiza grupuri de aprox. 20 de persoane care vor vota în decurs de 15 minute. Pentru respectarea normelor de prevenire şi limitare a virusului, accesul in sala de vot se va efectua individual.
- în sala de vot vor fi prezenţi permanent chestorul care înmânează bilele şi secretarul care consemnează prezenţa parlamentarilor la vot
- pentru a putea fi respectată programarea făcută pentru vot parlamentarii sunt rugaţi să fie prezenţi la punctul de testare (sala I.Ghe.Duca, nivel P1) cu 30 de minute înaninte de momentul votării efective.

De asemenea, va fi modificat regulamentul ședinței comune astfel încât pe viitor, în situații excepționale, să se poată vota online, securizat.

Jurnaliştii nu au acces la şedinţa de sâmbătă.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy