„Predicatorul de pe Tik-Tok”, mort la 28 de ani. Tânărul influencer a murit în arestul poliţiei

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Soni Eranata, cunoscut pe rețelele sociale ca Ustaz Maaher At-Thuwailibi, un influent predicator indonezian, foarte activ pe Youtube şi Instagram, dar mai ales pe Tik-Tok, a murit, luni, la vârsta de 28 de ani.

Ustaz Maaher a murit în arestul poliției, unde se afla după ce a fost reținut pentru presupusele insulte aduse lui Habib Luthfi bin Yahya, un important lider religios din Java, care din decembrie 2019 este membru al Consiliului consultativ prezidențial indonezian, după cum scrie presa indoneziană. El era un influent predicator, care îşi ţinea prelegerile mai ales pe Tik-Tok.

Soni s-a născut la Medan, la 14 iulie 1992. Pe vremea când era student, el a lecturat Coranul pe un ton similar cu cel al șeicului Maher Al-Muaiqly, fapt pentru care profesorul său l-a numit „Maaher At-Thuwailibi”. Ustaz Maaher este cunoscut publicului ca un predicator dur și încrâncenat, dar totuşi plin de umor. El era activ pe mai multe reţele de socializare, inclusiv Youtube, Twitter, Instagram și Tiktok. Într-unul dintre clipurile de pe canalul său de Youtube, Maaher a organizat anul trecut o acțiune socială, oferind asistență celor defavorizați în timpul pandemiei Covid-19, titrează Romania tv.

Ustaz era căsătorit şi avea doi fii, iar veniturile sale proveneau în principal din prelegeri, el suplimentându-şi periodic veniturile prin vânzarea de parfumuri și cărți religioase. În predicile sale de pe Tik-Tok el purta o tunică albă și o ghutrah, turban arab tipic din Golf.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel