Președintele PE, David Sassoli: Trebuie să lucrăm cot la cot!

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, le transmite guvernelor din statele membre ale Uniunii Europene să lucreze cot la cot.

De Ziua Europei, Sassoli spune că țările membre trebuie să aplice lecția de curaj și ambiție a lui Robert Schuman pentru a reda încrederea cetățenilor într-un viitor mai bun, în contextul crizei de sănătate care s-a abăutat asupra Europei și lumii întregi, cu consecințe sociale și economice grave. 

„Lecția lui Schuman ține de curajul său, iar astăzi, de Ziua Europei, doresc să le transmit guvernelor să fie curajoase, să fie ambițioase, pentru că doar așa putem reda încrederea cetățenilor noștri care vor să se reîntoarcă la viața obișnuită și să construiască un viitor mai bun”, a spus șeful Parlamentului European. 

„Suntem cea mai mare piață globală. Avem economii care sunt legate în mod inextricabil, iar problema cu care se confruntă o țară se reflectă inevitabil în alte țări. Această criză ne învață că nu putem decât să înaintăm împreună, iar celor care au considerat că putem face acest lucru de unii singuri li s-a demonstrat că au gresit. Singurul lucru care ne va salva și singurul lucru care va ajuta economiile noastre să se pună pe picioare și să ne protejeze cetățenii, este conștientizarea faptului că trebuie să lucrăm cot la cot”, a mai declarat liderul european.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel