Prăjitura „Stup de albinuțe” - un desert delicios care te întoarce în timp

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Prăjitura „Stup de albinuțe” - un desert delicios care te întoarce în timp / Foto: Captură video youtube
Prăjitura „Stup de albinuțe” - un desert delicios care te întoarce în timp / Foto: Captură video youtube

Desertul sub forma unei imitații în miniatură a unui stup de albine, și cu gustul său cu adevărat delicios și de miere, a marcat pe toată lumea. Puțin crocanți la exterior și plini de cremă la interior, stupii sunt o prăjitură ușor de gătit.

Nu  trebuie să ratezi această rețetă veche din copilărie a celor mai bune prăjituri; stupii. Aceștia sunt un desert care pentru multi dintre noi  este ca o călătorie în timp. Nu ai nevoie de multe ingrediente și se pregătește foarte ușor. Consultă și tu rețeta de mai jos și bucură-te de un gust extraordinar.


Prăjitura „Stup de albinuțe” - Ingrediente

 

Pentru aluat

- 300 g de biscuiți
- 250 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 100 g de nuci măcinate
- suc de lămâie

 

Pentru cremă:

- 1 cutie de cremă de vanilie pentru prăjituri
- 400 ml lapte fiert și răcit
- 120 g de unt sau margarină


Prăjitura „Stup de albinuțe” - Etapele de preparare

 

Se bate untul, se adaugă biscuiții măcinați, zahărul pudră și sucul de lămâie și se amestecă totul până se obține o masă solidă.

Se presară forma de stup din lemn cu zahăr pudră și se umple cu masa pregătită, dar se lasă un spațiu gol în mijloc și, bătând ușor forma în lateral pe o suprafață solidă, se scutură forma de stup.

Lucrați astfel stup cu stup până când ați folosit toată masa.

Turnați laptele răcit (aproximativ 15°C) într-un castron înalt și turnați în el conținutul pungii cu pudră de cremă de tort și amestecați.

Amestecați crema cu un mixer electric la viteză maximă timp de aproximativ 3 minute. Apoi adăugați untul pe care l-ați făcut bine în prealabil și continuați să amestecați la viteză medie timp de aproximativ 1 minut.

Umpleți coșulețele cu cremă, așezați-le pe baze rotunde de napolitane sau pe comuniuni.

 

Sfaturi utile

 

Se presară cu zahăr pudră înainte de servire.

Dacă doriți o umplutură închisă la culoare în loc de una ușoară, adăugați ciocolată în ea.

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel