Prăjitura Luna, un desert tradițional chinezesc care aduce noroc dacă e consumat toamna. Un deliciu divin!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Prăjitura Luna, un desert tradițional chinezesc care aduce noroc dacă e consumat toamna. Un deliciu divin!
Prăjitura Luna, un desert tradițional chinezesc care aduce noroc dacă e consumat toamna. Un deliciu divin!

Prăjitura „Luna” este un desert tradițional chinezesc care se consumă adesea în timpul festivalului de toamnă deoarece aduce noroc. 

Ingrediente:

4 căni de făină

1 linguriță și jumătate de extract de vanilie

3/4 cană de lapte praf

3/4 cană de unt

1 lingură de drojdie

3 ouă

1 linguriță sare

1 cană de gem de caise

1 cană de curmale uscate

3/4 cană de stafide

1 cană de nucă de cocos rasă

1 ou

2 linguri de apă

 

Prăjitura „Luna” - Mod de preparare

 

Începem prin a pregăti aluatul. Pentru aceasta punem laptele praf, sarea și făina într-un castron. Amestecăm bine și punem deoparte.

În plus, într-un alt castron punem ouăle și zahărul. Se amestecă bine și apoi se adaugă untul, topit anterior în cuptorul cu microunde, și extractul de vanilie. Amestecăm din nou până când toate ingredientele sunt bine integrate.

Adăugați amestecul de lapte praf, sare și făină la amestecul pe care tocmai l-am pregătit și amestecați cu o lingură de lemn până se formează o masă omogenă.

Presărați făină pe blat și lucrați aluatul. Ulterior, îi dăm o formă alungită, o acoperim cu folie și o lăsăm să se odihnească la frigider câteva ore.

Pentru a face umplutura, amestecați bine într-un castron dulceața, curmalele tocate mărunt, stafidele și nuca de cocos. 

Punem cuptorul la preîncălzit la 190 ° C, cu căldură de sus și de jos și, în timp ce se încălzește, tapetăm ​​o tavă cu hârtie de copt.

Scoatem aluatul și îl tăiem în felii pe care le vom lucra manual până la formarea unui cerc turtit de aproximativ 8 centimetri în diametru, asigurându-ne că centrul este mai gros decât marginile. În interiorul fiecărui cerc punem puțină umplutură, încercând să nu fie prea mult, astfel încât să nu iasă. Apoi punem marginile împreună, astfel încât umplutura să fie înfășurată. Apoi modelăm cu grijă aluatul într-o bilă.

Luăm o matriță rotundă cu desenul pe care îl dorim și o înfrunțim ușor. Dacă nu aveți o matriță, încercați să îi dați o formă rotunjită cu mâinile și faceți designul care vă place la suprafață cu ajutorul unei furculițe.

Apoi, batem un ou și ungem fiecare prăjitură cu ajutorul unei perii. Lăsăm prăjiturile pe tava de copt, dar ușor separate una de alta. Dăm tava la cuptor și le lăsăm să se coacă aproximativ jumătate de oră, până se rumenesc. Scoatem din cuptor și îl lăsăm să se răcească înainte de a le consuma. 

Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel