Prăjitură cu miere de albine, un deliciu sănătos pe care să îl pregătești întregii familii

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Prăjitură cu miere de albine, un deliciu sănătos pe care să îl pregătești întregii familii / Foto: Captură video youtube
Prăjitură cu miere de albine, un deliciu sănătos pe care să îl pregătești întregii familii / Foto: Captură video youtube

Această prăjitură cu miere de albine este perfectă pentru a fi savurată alături de o ceașcă de ceai sau cafea. Gustul său dulce și aromat de miere va încânta cu siguranță papilele gustative ale tuturor celor care o încearcă. Buon appetito!

Prăjiturile cu miere de albine sunt un adevărat deliciu pentru cei care iubesc gustul dulce și bogat al mierii naturale.

Această rețetă vă va ghida pas cu pas în prepararea unei prăjituri cu miere de albine, cu un gust ușor caramelizat și o textură moale și suculentă. Iată cum să pregătiți această prăjitură minunată.

Vezi și: Chec de casă cu cremă de Nutella și vanilie: O delicatesă pufosă care îți va încânta gusturile

 

Prăjitură cu miere de albine - Ingrediente

 

- 200 g de miere de albine

- 150 g de zahăr

- 150 g de unt

- 3 ouă

- 250 g de făină

- o linguriță de praf de copt

- 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

- o linguriță de scorțișoară

- un praf de sare

- 100 ml de lapte

- o linguriță de extract de vanilie (opțional)

- Zahăr pudră pentru decor (opțional)

 

Prăjitură cu miere de albine - Metodă de preparare 

 

Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180°C și ungem o tavă de copt (de aproximativ 20x20 cm) sau o formă de copt cu unt și o pudrăm cu puțină făină pentru a preveni lipirea prăjiturii.

Într-un bol mic, amestecați făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și sarea. În alt bol, încălziți mierea și untul până se topesc împreună.

Într-un alt bol mare, bateți ouăle cu zahărul până obțineți o compoziție spumoasă și de culoare deschisă. Dacă doriți, adăugați și extractul de vanilie pentru un plus de aromă.

Turnați amestecul de miere și unt topit în bolul cu ouă și amestecați bine. Adăugați apoi ingredientele uscate (făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și sarea) și amestecați până obțineți un aluat omogen.

 

Prăjitură cu miere de albine - Rețeta pas cu pas

 

Adăugați laptele. Turnați treptat laptele în aluat și amestecați până la încorporarea completă. Aceasta va face aluatul mai moale și mai ușor de lucrat.

Turnați aluatul în tava pregătită și nivelați-l uniform. Puteți să-l decorați cu felii subțiri de migdale sau nuci, dacă doriți. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când prăjitura este aurie și un băț de frigărui introdus în mijlocul acesteia iese curat.

Lăsați prăjitura să se răcească în tavă pentru câteva minute, apoi o puteți transfera pe un grătar pentru a se răci complet. După ce s-a răcit, puteți să o tăiați în pătrate sau dreptunghiuri și, dacă doriți, să o presărați cu puțin zahăr pudră înainte de a o servi.

 

------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt                

 - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g                 

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G                 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel