Povestea unei românce de 60 de ani emoționează Italia: Și-a găsit fiul din România, după ce a trăit 20 de ani pe stradă, în Roma

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Poveste cu final fericit pentru românca de 60 de ani (Sursa foto: Freepik)
Poveste cu final fericit pentru românca de 60 de ani (Sursa foto: Freepik)

Lucia, o femeie româncă în vârstă de 60 de ani, care a trăit o perioadă îndelungată pe străzile din Torpignattara, Roma, a avut parte recent de o schimbare majoră în viața sa, reușind să-și regăsească familia din România după ani de suferință și izolare. 

Potrivit informațiilor publicate de Roma Today, femeia a sosit în Italia acum două decenii alături de soțul ei. Între timp, Lucia a devenit văduvă și a ajuns să trăiască fără adăpost, luptându-se și cu probleme de sănătate. Datorită eforturilor combinate ale Comunității Sant’Egidio și serviciilor sociale ale orașului, Lucia a reușit să-și găsească fiul, care locuiește în apropiere de București.

Povestea ei a început în momentul în care Lucia și soțul ei au părăsit România în căutarea unei vieți mai bune în Italia. Cu toate acestea, au avut de înfruntat numai obstacole în locul unei existențe îmbunătățite.

Soțul ei a găsit inițial un loc de muncă temporar în Roma, dar după ce a rămas fără acesta, cei doi au devenit persoane fără adăpost. După decesul soțului, Lucia a rămas singură, fără adăpost și neștiind bine limba italiană.

Tragedia ei s-a desfășurat în cartierul estic al Romei, în locații precum Via della Marranella și Torpignattara. A fost identificată și asistată de serviciile sociale municipale și voluntarii Comunității Sant’Egidio, care au reușit să câștige încrederea ei.

Povestea româncei a fost urmărită de autorități

 

Gina Schillirò, reprezentanta Comunității Sant’Egidio din Torpignattara, a relatat despre colaborarea îndelungată cu Lucia, care a durat aproximativ patru ani: „Relația noastră cu Lucia a început acum câțiva ani - explică Gina Schillirò - și reușita noastră se datorează perseverenței noastre. Mereu am fost alături de cei pe care îi sprijinim, chiar și atunci când ne resping sau se îndepărtează.”

După ce au început să discute despre familia româncei și au descoperit că aceasta avea copii, au reușit să obțină numărul de telefon al fiului său și să organizeze o revedere emoționantă prin intermediul videoconferinței: „Am reușit să o facem să vorbească despre familia ei - continuă Schillirò - lucru pe care nu l-a făcut niciodată în trecut. Ne-a povestit despre copiii ei, exprimând dorința de a merge la ei, la Bruxelles. Cu toate acestea, nu aveam încredere să o lăsăm să plece fără nicio certitudine.”

În cele din urmă, prin eforturile biroului social operativ al Primăriei, a fost identificat un număr de telefon al unui fiu care locuiește în apropiere de București. După un apel telefonic emoționant și o întâlnire virtuală, Lucia s-a întors la casa ei în urma sprijinului primit. Cu toate acestea, rămâne în contact cu cei care au asigurat ajutorul și doresc să știe cum evoluează și cum stă cu sănătatea.

„Datorită unui efort extraordinar comun între Serviciile Sociale municipale, cele departamentale și Comunitatea Sant’Egidio, s-a realizat un adevărat miracol uman”, a declarat Antonino De Cinti, consilierul social al municipiului V din Roma.

„Această colaborare extraordinară a făcut posibilă reunirea acestei persoane cu familia sa din România", a mai spus acesta.

 

-----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel