Povestea românului întors din Germania care a dezvoltat o formă extrem de severă de COVID-19: „O luptă colosală”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: Facebook @Alin Mihăiță Goga
Sursa foto: Facebook @Alin Mihăiță Goga

Este trecut, sec, în statistici: „pacientul 37”. Povestea unui român care a dezvoltat o formă extrem de severă de COVID-19 vine însă că o dovadă a suferinței prin care trec cei agresați de noul coronavirus.

Un munte de om, fără probleme medicale, a fost îngenuncheat de boală. Încă trage să-și revină. Stă de aproape o lună în spital - plămânii și ficatul au fost la un pas de a ceda.

Alin Goga are 46 de ani și este director în cadrul unei companii din subordinea Primăriei București. A fost manager în cadrul Companiei Naționale de Drumuri și nu o dată a vorbit despre neregulile de la Transporturi.

 

„Le-am văzut îngrijorarea medicilor”

 

În perioada 26 februarie - 2 martie, Alin a fost în Germania. S-a simțit rău după patru zile de la întoarcere. Avea dureri de cap, transpira și se simțea slăbit. S-a dus, cu febră, la Spitalul „Victor Babeș” unde a fost testat pentru gripă A și B. Rezultatele au fost negative. Abia atunci și-a pus problema că ar putea avea COVID19.

„Pe 11 martie am fost confirmat pacientul 37”, a spus Alin Goga, potrivit Știrile PRO TV.

O zi mai târziu, pacientul 37 ajungea la Terapie Intensivă, direct pe aparate, pentru susținerea plămânilor.

„Le-am văzut îngrijorarea medicilor în primele două zile. Am făcut trei radiografii pulmonare care au ieșit prost, iar totul s-a transformat când am fost mutat la terapie intensivă, schema de tratament a fost schimbată complet. O schemă de tratament care până la urmă a dat rezultate după 14 zile de terapie intensivă, a fost o lupta colosală. Când mi-au recoltat sânge din venă am avut senzația că mă lovește cineva cu un ciocan”, a mai spus Alin Goga.

 

„Sunt un om normal fără probleme medicale”

 

Alin a făcut una dintre cele mai severe forme de boală, deși nu suferea de alte afecțiuni.

„Dacă eu am fost afectat, toată lumea ar trebui să aibe mare grijă și responsabilitate, să stea în izolare pentru a putea trece peste aceste lucruri”, a mai povestit românul.

În câteva fotografii surprinse în Germania, înainte de întoarcere, vedem un bărbat în putere care se bucură de viață. Avea 114 kilograme, iar acum a pierdut inclusiv masă musculară. Stă singur într-un salon de spital de aproape o luna.

„În afară de faptul că eram supraponderal nu aveam nici o boală, nu aveam depășiri ale valorilor de sânge, nu sunt fumător, băutor, sunt un om cu o viață absolut normal, un om normal fără probleme medicale”, mai spune Alin Goga.

 

„Atenție mare nu este de joacă, nu este o glumă”

 

Sunt 24 de zile de când așteaptă vestea că va pleca acasă la soție și cei doi copii. Testele de-acum sunt negative, însă e nevoie să mai stea în spital pentru recuperare pulmonară. Din cauza medicamentelor, i-a fost afectat și ficatul.

În zilele lungi de suferință a scris un jurnal pe pagina de Facebook și le cere des oamenilor să ia în serios sfaturile autorităților.

„Îi rog să se uite în ochii mei și în sufletul meu. Atenție mare nu este de joacă, nu este o glumă, este un avenrtizment foarte serios pe care trebuie să-l luăm în considerare”, a declarat Alin Goga.

În România, vârstă medie a celor infectați cu COVID19 este de 46 de ani. Oficial 1003 pacienți au vârstele cuprinse între 20 și 50 de ani, iar Alin e dovada că și tinerii pot dezolta forme grave ale bolii. Cele mai multe infectari au fost în rândul femeilor, iar cei expuși riscului de a face o formă severă sunt vârstinicii care reprezintă 19% dintre cei infectați. De aceea e important să va protejați, să rămâneți dacă puteți în case și să purtați masca la ieșirea din casă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel