Povestea medicului român din SUA, bolnav de Covid-19. Medicii nu-i mai dădeau șanse

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Digi 24
Sursa foto: captură Digi 24

O clujeancă stabilită în Arizona a reușit să învingă temutul COVID-19. Numele ei este Paula Șimon și este medic de familie. A avut o infecție avansată la plămâni și a fost în stare gravă. Medicii i-au dat șanse de viață aproape de zero. Însă nu s-a dat bătută și după 12 zile de chin la terapie intensivă, a fost detubată, iar starea ei este stabilă acum.

Fiica medicului a povestit la Digi24 cum au procedat ea și tatăl său ca să nu se contamineze, deși toți trei locuiesc în aceeași casă.

„Starea mea este bună, sunt încă foarte slăbită, pentru că am fost extubată cu puțin mai mult de o săptămână înainte. Încerc să mă întăresc în fiecare zi mai mult și mă simt bine. Chiar la ora actuală, momentan, nu iau niciun medicament și astăzi am o primă programare la medicul de familie", a declarat Paula Șimon la Digi24.

 

„Mama a fost în comă indusă”

 

Fiica ei, studentă și ea la Medicină, a povestit despre cele 12 zile în care mama sa a fost la terapie intensivă:

„Mama a fost în comă indusă și nu mai ține minte. A fost 12 zile la terapie intensivă, 9 zile din acelea 12 a fost intubată și sedată. A avut pneumonie la ambii plămâni, a avut șoc septic, a avut insuficiență cardiacă, inima nu mai funcționa așa de bine, plămânii deja nu mai funcționau, era pe ventilator. Doctorii mă sunau din oră în oră să-mi zică ce se întâmplă, ce schimbări fac la mama... Și după câteva zile, tot o sunam, ne puneam telefonul pe speaker și ne rugam cu ea și îi spuneam, și dacă era sedată, nu știu, noi aveam speranța că totuși ne aude vocile și așa, în fiecare zi parcă, nu știu, vedeam o mică speranță într-o îmbunătățire în fiecare zi și pe urmă, după 9 zile au extubat-o. A fost pe hidroxiclorochină, azitromicină, adică medicamentele care se folosesc acum la toată lumea pentru tratarea Covidului. Și au avut grijă de ea și acum o avem între noi din nou".

 

„Nici n-au vrut să o testeze inițial”

 

Paula Șimon este medic de familie acum, după ce a fost asistentă medicală timp de 15 ani. Nu știe dacă s-a infectat cu coronavirus de la vreun pacient sau de la magazin, de pildă. Când a fost ea testată, erau doar 13 cazuri confirmate în Arizona. „Când am dus-o prima oară la spital, dosctorii au spus că sunt șanse foarte mici să aibă covid. Nici n-au vrut să o testeze inițial. M-am luptat foarte greu, am dus-o de patru ori la spital într-o săptămână, să insist la un test. Era acasă de o săptămână întreagă, am avut eu grijă de ea. Într-o dimineață, am văzut că i-a scăzut tensiunea și am dus-o la spital, la o clinică aici în Arizona. Au internat-o direct și au intubat-o. În următoarea zi au zis că e pozitivă la Covid și cam așa au decurs lucrurile", a povestit fiica.

Printr-o minune sau poate pentru că, studentă la medicină fiind, a fost precaută, ea și tatăl ei nu s-au infectat. „Eu m-am testat după aceea, tatăl meu s-a testat, nu am luat niciunul, Dumnezeu știe cum, căci stăm toți în aceeași casă. Tata a avut transplant de rinichi acum un an și sistemul lui imunitar e foarte slăbit, dar în momentul în care mama a făcut febră, i-am despărțit, unul într-o parte a casei, celălalt în cealaltă parte. Eu mă duceam la mama doar cu mască și mănuși, am avut foarte mare grijă, pentru că mă gândeam că poate fi covid. Și așa, mă gândesc, că nu ne-am infectat noi", a povestit fiica Paulei Șimon, în direct la Digi24.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel