Povestea lui Gabriel IMPRESIONEAZĂ Italia. Aproape mort de frig pe stradă, românul a fost salvat de jurnaliști: "Pentru mulți era un NIMENI"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Gabriel Răducanu, românul care a impresionat Italia (Foto: captura video irpinianews.it)
Gabriel Răducanu, românul care a impresionat Italia (Foto: captura video irpinianews.it)

Gabriel, românul de 25 de ani care aproape a murit de frig pe un trotuar din localitatea Avellino, și-a văzut visul împlinit cu ajutorul unei publicații. El s-a întors în România la familia sa. "Pentru mulți, Gabriel era un nimeni, dar pentru cineva a fost o viață", scriu jurnaliștii italieni.  

Presa din Italia scrie despre cazul lui Gabriel Răducanu, un tânăr român de 25 de ani care a dormit zile întregi pe trotuarele din localitatea Avellino, estul regiunii Campania. Datorită eforturilor mai multor persoane și instituții, tânărul și-a realizat visul, acela de a se întoarce în România la familia sa.

Povestea emoționantă a lui Gabriel Răducanu

 

La începutul lunii ianuarie, Gabriel a fost găsit degerând pe un trotuar din localitatea sus menționată de către jurnaliștii de la Irpinia News. El le-a spus ziariștilor că nu are adăpost, nu are ce mânca și că nu mai știe nimic de mama sa de 2 ani de zile.

După ce cazul său a fost făcut public, sute de cititori i-au trimis haine să se încălzească și alimente. Ulterior, tânărul a fost preluat de serviciul social Caritas.  

După ce a stat la Caritas timp de 16 zile, băiatul a fost ajutat de serviciile sociale ale municipiului Avellino, poliție și de reprezentanții Ambasadei României. Totodată, în ajutorul său au mai intervenit And Andrei, parohul român din Prata și Pratola, care l-a dus la Ambasadă și consilierul municipal Luigi Urciuoli, care l-a însoțit la Aeroportul Ciampino.

 

Publicația îi mulțumește jurnalistului Gianluca Amatucci care a raportat cazul, Fiore Masaniello și tatălui său, Annibale De Marco, părintelui Catalin. 

"Pentru mulți, Gabriel a fost un nimeni"

 

"Mulțumesc tuturor oamenilor care și-au arătat viața băiatului și tuturor ziarelor care s-au ocupat de caz", își începe ziaristul Enzo Costanza editorialul său. 

"Gabriel a avut parte de o mulțime de obstacole, dar a ajuns să renunțe sub greutatea unei lumi care se mișcă prea repede pentru cei forțați să încetinească. Așa că, într-o zi ca multe altele, s-a oprit fără răsuflare, căutând o privire, o mână întinsă, amintirea mamei sale. Pe același trotuar a așteptat mult timp sub soarele care arde sufletul, gerul care împietrează speranțele, zăpada care acoperă ceea ce preferăm să nu vedem.

O persoană, două și puțină dragoste au fost suficiente pentru ca Gabriel să-și reia călătoria. La urma urmei, visul lui putea să se prăbușească pe trotuar și să piardă contactul cu realitatea. Și-a îmbrățișat mama pe care nu o mai văzuse de doi ani, s-a întors în țara sa și și-a purtat în inimă recunoștința de care sunt capabili doar oamenii simpli. Pentru mulți, Gabriel a fost un „nimeni”, pentru cineva (cel care a făcut diferența) a fost o viață, fundamentală și irepetabilă ca aceea a oricăruia, poate chiar mai mult.

Călătorie bună, Gabriel! Să iei cu tine acea mică porțiune din Italia, Irpinia, care nu te-a lăsat să mori pe acel trotuar. Ia cu tine certitudinea că un mic gest poate șterge toată indiferența care te-a făcut invizibil mult timp. O călătorie frumoasă și îmbrățișează-o pe mama ta pentru noi", este mesajul emoționant al publicației citate.

gabriel-raducanu-romanul-care-a-impresionat-italia-a-fost-salvat-de-jurnalisti

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel