Povestea lui Costel impresionează Italia: Românul de 24 ani care crește singur doi copii, la un pas să rămână în stradă

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Povestea lui Costel Savin impresionează Italia. Românul are doar 24 de ani și crește doi copii, în vârstă de 2 și 3 ani, iar acum cere ajutorul autorităților după ce a fost dat afară din casă. 

Povestea lui Costel Savin face înconjurul Italiei, după ce românul de 24 de ani, tatăl a doi copii în vârstă de 2 și 3 ani, a rămas pe drumuri. Până nu demult, tânărul îi îngrijea pe cei mici împreună cu concubina sa, însă la un moment dat femeia a ales să plece din viața lui. Astfel, românul rezident la Sanremo îi îngrijește singur pe copii, lucru deloc ușor, având în vedere că trebuia să și muncească.

Costel a renunțat la locul de muncă pentru a avea grijă de copii

 

Tânărul tată român, care locuia pe via Peirogallo din localitatea Sanremo, în Liguria, a fost nevoit să renunțe la locul de muncă pentru a putea avea grijă de copiii săi, relatează publicația locală Sanremo News.

Costel locuia împreună cu unchiul său într-o casă mică și, deși erau în doi, tot nu reușeau să facă față cheltuielilor, în special chiria, care se ridica la 450 de euro pe lună.

"Am închiriat casa prin agenție, dar, după o vreme, nu am reușit să mai plătim chiria. Acum câteva săptămâni am rămas fără gaz și curent, însă, după ce am strâns bani, am reușit să plătim facturile și s-a rezolvat", a declarat Costel pentru sursa citată. 

Deoarece nu a mai putu plătit chiria, Costel a fost anunțat de proprietarul casei că vor fi nevoiți să elibereze imobilul până vineri, 6 august 2021, altfel se va prezenta cu forțele de ordine pentru a-i scoate afară.

 

Românul a cerut ajutor de la autoritățile locale

 

Îngrijorat până la disperare, românul a apelat la autoritățile din Sanremo pentru a cere ajutor și i s-a spus că îl va primi, dar nu au făcut nimic concret pentru a-i ajuta.

"Nu știu ce să mai fac fiindcă absolut nimeni nu mă ajută, nu primesc niciun răspuns. Asistenții sociali au spus că ne vor da o locuință unde vom putea sta toți pentru o scurtă perioadă, însă în cele din urmă ne apropiem de data de 6 august și nu am primit vreun răspuns", a mai Costel.

Din fericire, publicația locală Sanremo News a aflat despre tragica poveste a familiei de români și a decis să intervină. Astfel, apelul lui Costel a a ajuns la consilierul pentru Servicii Sociale din localitate, Constanza Pireri.

Pireri n-a stat prea mult pe gânduri și a găsit, în scurt timp, o locuință pentru Costel și copiii săi. Mai mult, a promis că îi va ajuta și ea cum va putea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel