EXCLUSIV  Povestea fabuloasă a lui Ștefan Doyle, românul adoptat în Irlanda care și-a cunoscut familia biologică pe scena X Factor România. Ar putea fi ușor scenariu de film – EXCLUSIV

Bogdan Bolojan, Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Povestea lui Ștefan Doyle este fără doar și poate una demnă de un roman. Românul, care a impresionat jurații de la X Factor România, ascunde o poveste de viață impresionantă. Adoptat în 1990 de o familie din Irlanda, tânărul și-a întâlnit familia biologică, pentru prima dată, chiar pe scena celebrului show de televiziune. Momentul, despre care chiar el spune că a fost parcă desprins dintr-un film de la Hollywood, ne-a emoționat pe toți, însă ne-a făcut curioși și să aflăm mai multe despre el. Ștefan Doyle vorbește, în exclusivitate pentru ȘtiriDiaspora, despre copilăria din Irlanda, momentul inedit de pe scena X Factor, momentul întoarcerii în țara natală, precum și despre relația sa de iubire cu muzica.

Ștefan Doyle s-a născut în Satu Mare, în anul 1990, sub numele de Itsvan Nagy. După 30 de ani petrecuți în Irlanda, tânărul a putut să-și strângă în brațe frații și surorile, chiar în România. Călătoria să emoționantă e presărată cu momente de frustrare, discriminare, refugiu în muzică și speranță nemărginită. Viața bate filmul? Da, sigur DA!

„O experiență pe care nu o voi uita niciodată. Ceva din altă lume!”

 

„Momentul în care mi-am întâlnit frații și surorile pe scenă a fost o experiență pe care nu o voi uita niciodată. A fost ceva din altă lume. Am așteptat 30 de ani, ca copil unic, trăind în Irlanda, întrebându-mă mereu cum ar fi să ai frați și surori și, dintr-o dată, erau acolo, pe scena X Factor, 30 de ani mai târziu! Am fost copleșit de emoție și nu prea știam ce să fac. În același timp, totul în jurul meu parcă înghețase și tot ce aveam în față era această situație extraordinară!”, își începe Ștefan povestea fabuloasă.

Părinții lui Ștefan lucrează în altă țară și nu au putut participa la momentul reîntregirii familiei.

„Nu, nu am făcut-o (l-am întrebat dacă și-a cunoscut părinții naturali, n.r.). În acel moment erau într-o altă țară, lucrând și nu au putut să vină. Au trimis un mesaj spunând că sunt fericiți pentru mine și că și-ar fi dorit să fie acolo”.

povestea-lui-stefan-doyle-roman-adoptat-irlanda-x-factor-romania

Ștefan Doyle este unul dintre „Copiii niciodată uitați ai României”

 

Cazul lui Ștefan a fost făcut cunoscut prima dată în cadrul proiectului „The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitați ai României”, comunitatea de pe Facebook care ajută copiii adoptați din România să-și îndeplinească visul suprem: să-și cunoască familiile biologice. Cu ajutorul paginii administrate de Ileana Cunniffe Băiescu, o româncă plecată în Irlanda în 1996, au fost rezolvate până acum aproape 1.500 de cazuri asemănătoare cu al lui Ștefan.

Tânărul recunoaște că a încercat să-și găsească familia naturală apelând la mai multe metode. Într-un final a ajuns și în această comunitate.

„Am făcut mai multe demersuri, dar am avut succes doar datorită sprijinului și determinării minunatei mele logodnice Samanta. M-a ajutat atât de mult să-mi descopăr rădăcinile și, fără ea, procesul nici măcar nu ar fi început”.

stefan-doyle-roman-irlanda-x-factorȘtefan Doyle, atunci și acum

povestea-lui-stefan-doyle-roman-adoptat-irlanda-x-factor-romania-anunt-pagina-facebook         Anunțul postat de Ștefan pe pagina de Facebook „The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitați ai României”

Până să participe la X Factor, Ștefan nu fusese niciodată în România

 

Ștefan a venit prima dată în România pentru a participa la filmările X Factor și a fost foarte impresionat de cultura și oamenii pe care i-a întâlnit aici. Auzise despre românii care pleacă în țările din Vest pentru o viață mai bună, așa că nu știa la ce să se aștepte. După ce a vizitat pământul natal, deși nu a fost în orașul în care născut, tânărul este revoltat de exodul din ultimii ani.

„Datorită X Factor am venit pentru prima dată în România după 30 de ani. A fost foarte emoționant pentru mine și impactul a fost foarte mare. Primele mele impresii despre România au fost foarte pozitive. M-am gândit în sinea mea „Ce țară cu adevărat frumoasă”. Cultura și oamenii sunt atât de interesanți, diferiți și în totalitate perfecți în drepturi proprii. Știu că mulți români au plecat pentru ceea ce ei considerau o viață mai bună în altă parte, dar vai, trebuie să spun că, la un moment dat, problemele sărăciei din România trebuie să fie serios luate în considerare și schimbate. Cum poți permite să ai o astfel de țară frumoasă, iar oamenii frumoși din acea țară trăiesc atât de divizați? Pur și simplu nu mai există nicio scuză pentru sărăcie. Indiferent care ar fi argumentul împotriva acestei afirmații, nu există nicio scuză. Nimeni nu merită să trăiască în astfel de condiții”.

Ștefan spune că este curios să meargă la Satu Mare, orașul în care s-a născut.

„Da desigur că sunt (curios, n.r.)! Și voi vizita, de îndată ce voi avea ocazia. Întotdeauna am simțit că o mică parte din mine este incompletă, până când o să văd locul în care m-am născut!”

povestea-lui-stefan-doyle-roman-adoptat-irlanda-x-factor-romania

Părinții adoptivi nu i-au ascuns niciodată originile și l-au sprijinit în căutările sale

 

Familia din Irlanda care l-a adoptat nu i-a ascuns niciodată originile și i-au spus încă de mic cine este. Totuși, copilăria sa nu a fost întotdeauna ușoară, fiind de multe ori discriminat.

„Părinții mei adoptivi fost întotdeauna susținători în această privință. Într-un fel, m-a surprins să văd cât de susținători au fost cu privire la toate acestea. Nu a existat o anumită vârstă la care am aflat că sunt adoptat, pur și simplu am știut întotdeauna. A fost ceva ce mama nu mi-a ascuns niciodată. Totuși, pe măsură ce am crescut, am avut unele dificultăți. Am fost hărțuit și disprețuit de cei din jurul meu, în școală și în afara școlii. Oamenii s-au legat de aspectul meu, nuanța pielii și de originea mea”.

povestea-lui-stefan-doyle-roman-adoptat-irlanda-x-factor-romania

Samanta, iubita lui Ștefan: „Sunt incredibil de mândră de el”

 

Ștefan mărturisește că, în cele mai grele momente, muzica a fost salvarea sa.

„Muzica a fost întotdeauna salvarea mea. Este ca inima mea, nu pot trăi fără ea. Am început să cânt când eram foarte tânăr, am început să cânt la vioară, apoi am trecut la pian și acolo mi-am găsit mângâierea și direcția”.

Samanta, iubita lui Ștefan, a fost tot timpul alături de el în această aventură nebună.

„Din ziua în care Ștefan a fost rugat să participe la X Factor România, am știut că se va descurca bine. Am fost foarte fericită să fiu alături de el și să-l susțin pe parcursul experienței X Factor. Sunt incredibil de mândră de el și abia aștept ca toată lumea să-i vadă următoarea performanță”, ne-a spus Samanta.

povestea-lui-stefan-doyle-roman-adoptat-irlanda-x-factor-romania

Mesaj pentru alți copii neuitați ai României: „Îți va umple acel gol din suflet”

 

L-am rugat pe Ștefan să transmită un mesaj pentru oamenii care îl urmăresc la X Factor România, dar și pentru alți copii neuitați ai României care sunt în căutarea familiei naturale.

„Vă mulțumesc din suflet tuturor oamenilor care mă urmăresc și mă susțin. Cu sprijinul și bunătatea voastră am reușit să fac ceea ce am făcut până acum cu o inimă împlinită.

Pentru cei care au fost și poate că încă mai sunt în situația în care am crescut eu, vă spun următoarele: NU lăsați părerile și sentimentele celorlalți să vă afecteze. Nu vă opriți din căutări, aveți o singură viață. Din păcate nu există "partea a doua" a vieții, așa că nu mai așteptați, mergeți să aflați ce aveți nevoie. Vă promit că va umple acel gol din suflet și acel spațiu din mintea și din viața ta pe care credeai că nu-l vei umple niciodată!”

 

Ștefan Doyle se află încă în competiția X Factor, unde a trecut de două etape: audițiile unde a luat 4 de DA și bootcamp-ul. În bootcamp, fiecare din cei patru jurați și-au ales câte trei concurenți în propria categorie. Ștefan este unul din cei trei în categoria lui. El face parte din echipa lui Ștefan Bănică.

Cei care doresc să afle mai multe despre Ștefan Doyle, îl pot urmări pe pagina oficială de Facebook sau pe contul de Instagram.

povestea-lui-stefan-doyle-roman-adoptat-irlanda-x-factor-romania

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel