Portugalia. O româncă, apel disperat: „Cer clemență, sunt un om pe moarte”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

O româncă stabilită în Portugalia face un apel disperat către autorități. Este grav bolnavă și vrea să își viziteze mama aflată în România, dar trebuie să stea în izolare.

Anca Ferro nu poate părăsi Portugalia mai mult de o lună, pentru că tratamentul pe care îl urmează nu îl poate lua cu ea mai mult timp. Dacă femeia vine din Portugalia va sta în România două săptămâni în izolare. Anca Ferro cere o soluție în cazul său, pentru că vrea să-și facă analize și să-și ajute mama de 85 de ani.

„Aș fi dorit să vin pe 4 iulie, dar văzând că nu se poate ...eu fiind bolnavă de cancer este evident că dacă aș fi venit în București eram pregătită să am la mine toate mijloacele de a nu împrăștia o eventuală infecție. Mă interesa pe mine să nu fiu infectată în primul rând, pentru mine ar fi însemnat moarte sigură și rapidă”, a spus Anca Ferro, luni seară, la Antena 3.

Românca stabilită în Portugalia dorea să își viziteze mama. „Aș fi putut să stau, am aflat astăzi că până la urmă doctorița oncolog de aici de la Lisabona a făcut un mare efort și era deja pregătită să îmi acorde medicamente pentru două luni ceea ce însemna de două ori suma de 18.000 de euro cât costă o doză pentru care eu plătesc zero în Portugalia.

Dacă aș sta două săptămâni în izolare eu nu aș putea nici să o ajut pe mama și nici să mă ocup de mine, pentru că eu aș vrea foarte mult să îmi găsesc o doctoriță în București și să fac analize. Am cerut un fel de clemență pentru că eu sunt un om pe moarte, am deja metastaze”, a mai spus Anca Ferro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel