Portugalia. Măsuri actualizate de sărbători. A fost reînnoită Starea de Urgență

Andreea Cosma |
Data publicării:
sursa foto: Antonio Costa / Facebook
sursa foto: Antonio Costa / Facebook

Autorităţile din Portugalia au reînnoit Starea de Urgență pe o durată de 15 zile şi au actualizat o serie de măsuri pentru perioada sărbătorilor de iarnă, transmite Ambasada României în Portugalia.

"#COVID-19 #Portugalia - MĂSURI ACTUALIZATE ALE AUTORITĂȚILOR PORTUGHEZE

Pe întreg teritoriul național a fost reînnoită Starea de Urgență, pe o durată de 15 zile, până la ora 23:59 a zilei de 7 ianuarie 2021.

La data de 17 decembrie a.c., Consiliul de Miniștri a aprobat Decretul care pune în aplicare Starea de Urgență decretată de Președintele Republicii, cu menținerea măsurilor anunțate anterior pentru perioada Crăciunului, dar cu noi restricții pentru Anul Nou.

ANUL NOU

- Se va aplica interzicerea circulației pe drumurile publice

începând cu ora  23:00 pe data de 31 decembrie și începând cu ora 13.00 în zilele de 1, 2 și 3 ianuarie, menținându-se interdicția de circulație între unitățile teritoriale (concelhos) de la ora 00:00 a zilei de 31 decembrie 2020 și până la ora 5:00 a.m. a zilei de 4 ianuarie 2021, cu excepția motivelor de sănătate, de urgență imperioasă sau de altă natură prevăzute în mod specific în legislație.

- A fost revizuit programul de funcționare a restaurantelor, pe întreg teritoriul continental, stabilindu-se că, pe 31 decembrie a.c. funcționarea este permisă până la 22:30, iar în zilele de 1, 2 și 3 ianuarie până la ora 13.00, cu excepția livrărilor la domiciliu.

- Sunt interzise petrecerile publice sau deschise publicului și adunările mai mari de 6 persoane în spațiile publice.

Măsurile luat de guvern pentru perioada Crăciunului și a Anului Nou și restricțiile specifice aplicabile fiecărei unități teritoriale (concelho) pot fi consultate aici: https://covid19estamoson.gov.pt/

Comunicatul Guvernului privind noile măsuri poate fi regăsit aici", se arată pe pagina Ambasadei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel