Portugalia: Cel mai mare număr de infectări de la începutul pandemiei COVID. Aproape 4000 de cazuri noi şi 24 de decese 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
pacienti_covid_19
pacienti_covid_19

Portugalia a înregistrat, în ultimele 24 de ore, încă 24 de decese şi 3.960 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Este cel mai mare număr de infectări zilnice de la începutul pandemiei, indică buletinul epidemiologic, publicat, miercuri, de Consiliu - Sănătate generală (DGS).

 

Aceasta reprezintă o creștere de 1,01% a deceselor și de 3,18% a cazurilor noi. n total, de la începutul pandemiei, Portugalia a înregistrat 128.392 de infectări, din care  74.001 s-au recuperat (1.657 în ultimele 24 de ore).  Astfel, numărul cazurilor active COVID este de 51.996. Potrivit buletinului DGS, 1.794 de persoane sunt în spital, cu 47 mai mult decât ieri. Dintre acestea,  262 sunt în unități de terapie intensivă.

Cea mai afectată este regiunea nordică, cu 2.114 de cazuri  noi şi 11 decese. Urmează Lisabona și Valea Tajo, care au notificat, în ultima zi, 1.105 de cazuri noi şi  opt decese. Regiunea Centrală a înregistrat 558 de cazuri în ultimele 24 de ore și patru decese. Cu  53 de cazuri noi Covid, Algarve înregistrează 2.579 de cazuri de la începutul pandemiei şi 25 de decese. Insulele Azore anunţă cinci cazuri şi niciun deces, în ultimele 24 de ore, scrie noticiasaominuto.com.

Premierul a convocat pentru sâmbătă o şedinţă extraordinară a Cabinetului de Miniștri pentru a stabili noi restricţii în vederea limitării răspândirii COVID.  Pe 14 octombrie, Portugalia a ridicat nivelul de alertă în ţară, trecând de la  situația de urgență la   situația de calamitate pe întreg teritoriul național. Sâmbătă, guvernul va decide dacă menține sau modifică nivelul de alertă

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel