Portugalia. Români rămași pe drumuri după ce casa în care locuiau le-a fost mistuită de flăcări

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Portugalia. Români rămași pe drumuri după ce casa în care locuiau le-a fost mistuită de flăcări
Portugalia. Români rămași pe drumuri după ce casa în care locuiau le-a fost mistuită de flăcări

Doi români au rămas fără casă, în această dimineață, în urma unui incendiu, în Ferreira do Alentejo, în districtul Beja din Portugalia, au dezvăluit surse din GNR și Protecția Civilă.

Comandamentul Operațiunilor de Ajutorare a Districtului Beja (CDOS) a declarat agenției Lusa că incendiul, cu alertă la ora locală 03:34, a produs pagube majore casei în care locuiau cei doi români. Casa nu mai poate fi locuită, iar cei doi bărbați, de naționalitate română, au fost mutați în casele prietenilor, a declarat aceeași sursă, precizând că incendiul a fost stins la ora locală 04:35.

La rândul său, sursa Comandamentului Teritorial GNR Beja a declarat pentru Lusa că evacuații sunt doi bărbați, unul de 64 de ani, iar celălalt a cărui vârstă nu a putut preciza.

Combaterea flăcărilor a mobilizat Detașamentul de pompieri Ferreira do Alentejo și GNR, cu un total de 11 agenți, sprijiniți de cinci vehicule. S-a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauza incendiului.

 

Vezi și 

 

Franța. Incendiu violent, izbucnit la câteva imobile unde locuia și o familie de români: „Casele au fost distruse!”

 

Centrul orașului Josselin, departamentul Morbihan din Franța, a fost scena unui incendiu major în dimineața zilei de joi, 22 septembrie 2022. Mai multe case au fost afectate de flăcări, printre care și apartamentul unei familii de români. 

„Orașul a fost atins în inima lui”. Acestea sunt cuvintele folosite de Nicolas Jagoudet, primarul orașului Josselin, joi, 22 septembrie 2022, la prânz. De la începutul dimineții, mulți pompieri au fost mobilizați pentru a lupta împotriva unui incendiu violent.

Vizibil la câțiva kilometri în jur, fumul dens arăta violența incendiului care a devastat mai multe locuințe. „Am fost alertați la ora 08:47 că un incendiu a izbucnit pe strada 8 du Val d’Oust”, a spus locotenent-colonelul Ganne. „Când am ajuns, ne-am confruntat cu un incendiu violent de cartier care a afectat numerele 2, 4, 6 și 8 ale rue du Val d'Oust. Au fost afectate și locuințele situate rue Glatinier, la numerele 1, 1 bis și 3”.

La primul etaj al unei clădiri afectate locuia și o familie de români care a ieșit imediat afară când au simțit fumul. 

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel