Pompierii români, plecaţi în Grecia să lupte cu incendiile, au ajuns în ţară. IGSU: Misiune îndeplinită!

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Pompierii români, plecaţi în Grecia să lupte cu incendiile, au ajuns în ţară. IGSU -  Misiune îndeplinită! Sursa - IGSU/facebook
Pompierii români, plecaţi în Grecia să lupte cu incendiile, au ajuns în ţară. IGSU - Misiune îndeplinită! Sursa - IGSU/facebook

Prima serie de pompieri români plecaţi în Grecia a ajuns în ţară.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă informează că, de la începutul lunii, 28 de pompieri au participat la misiuni de stingere a incendiilor în zonele Schimatari şi Porto Germeno, în condiţii meteorologice deosebite.

În afara acestor acţiuni, ei au avut sesiuni de antrenament şi de pregătire cu colegii eleni, precum şi recunoaştere în teren în vederea familiarizării cu relieful şi condiţiile existente în caz de intervenţie.

Între timp, cel de-al doilea contingent, format tot din 28 de pompieri români, a plecat în Grecia, la sfârşitul acestei săptămâni, pentru schimbarea efectivelor. Anul trecut, România a acordat un important sprijin Greciei, afectată în vară de sute de incendii de vegetaţie, care au produs pagube însemnate pe aproape 100 de mii de hectare de teren.

"Misiune îndeplinită! Prima serie de pompieri români plecați în Grecia a ajuns în țară. În ultimele 15 zile, cei 28 de pompieri au participat la misiuni de stingere a incendiilor în zonele Schimatari și Porto Germeno, în condiții meteorologice deosebite. În afara acestor acțiuni, colegii noștri au desfășurat sesiuni de antrenament și de pregătire cu omologii eleni, precum și recunoașteri în teren în vederea familiarizării cu relieful și condițiile existente în caz de intervenție. Felicitări, dragi colegi! Bine ați revenit acasă!", au transmis reprezentanții  Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. 

Vezi și:

 

Grecia. Un român şi un grec au murit în urma prăbușirii în mare a elicopterului

 

Un elicopter cu patru persoane la bord s-a prăbușit în Marea Egee, miercuri, în timp ce participa la stingerea unui incendiu din zona Paleochori din Insula Samos. O persoană cu cetățenie română și moldovenească și un grec au murit în urma prăbușirii în mare a elicopterului care participa la stingerea unui incendiu în Grecia. 

Autoritatea Aeronautică Civilă susţine că elicopterul care s-a prăbușit în mare, în Grecia este înregistrat în registrul aerian al Republicii Moldova. La bord se aflau două persoane cu cetățenie română și moldovenească, un moldovean şi un grec.

Elicopter prăbuşit în Grecia, nou bilanț: Un român și un moldovean, în stare critică; Pilotul român și un grec - teferi și nevătămați

Pilotul român al elicopterului bombardier cu apă a fost primul găsit teafăr şi nevătămat de gărzile de coastă la scurt timp după accidentul survenit miercuri după-amiaza.

 

 

Accidentul s-a produs în timp ce elicopterul se alimenta cu apă de mare



Potrivit primelor informaţii transmise de televiziunea publică Ert, accidentul s-a produs în timp ce elicopterul se alimenta cu apă de mare pentru a stinge un incendiu forestier în insula Samos, care s-a declanşat în jurul orei 14.00 (11.00 GMT).

Un total de trei elicoptere şi cinci bombardiere cu apă, alături de circa 50 de pompieri au început să lupte cu flăcările miercuri după-amiază. Însă după lăsarea nopţii, doar pompierii au putut rămâne la faţa locului pentru a încerca să ţină incendiul sub control, avioanele şi elicopterele putând opera doar ziua.

Elicopter militar prăbușit în Grecia. Un român îl pilota (presă elenă) - VIDEO

Un vânt foarte puternic de peste 7 pe scara Beaufort (care are în total 13 grade) a suflat în regiune, în timp ce temperatura a atins aproape 30 de grade Celsius. Pentru a-şi întări mijloacele de combatere a incendiilor după focurile devastatoare de anul trecut care s-au soldat cu trei morţi şi au devastat 130.000 de hectare, guvernul grec a solicitat, în cadrul Mecanismului european de protecţie civilă, partenerilor săi europeni să desfăşoare preventiv în această vară pompieri din mai multe state membre.

Astfel, de la 1 iulie, 250 de pompieri români, francezi, germani, bulgari, finlandezi şi norvegieni au început să fie desfăşuraţi succesiv în întreaga ţară. Zeci de incendii mici şi medii de pădure s-au declanşat în ultimele săptămâni în Grecia, alimentate de rafale puternice de vânt şi temperaturi de peste 30 de grade Celsius fără a provoca însă victime până acum.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel