Elicopter militar prăbușit în Grecia. Un român îl pilota (presă elenă) - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un elicopter militar în care se aflau mai multe persoane s-a prăbușit, miercuri, în Grecia. Presa elenă susține că din membrii echipajului făceau parte un român, doi moldoveni - și un traducător grec. Elicopterul se afla în misiune de stingere a incendiilor și opera în Samos.

Este vorba despre un elicopter Mi8, cu un echipaj străin, format din trei membri - un român, doi moldoveni - și un traducător grec, care s-a prăbușit în zona Agios Minas, în marea de la nord de Paleochori. Elicopterul a decolat la ora locală 16:39 și s-a răbușit la 17:55, în timp ce în zonă au predominat vânturi puternice de 6 grade pe scara Beaufort.

O operațiune de salvare a fost lansată cu participarea a două elicoptere militare și a unui avion al pompierilor. Potrivit unor surse competente, supraviețuitorul este pilotul care este român. În acest moment, el oferă informații despre ceilalți pasageri ai elicopterului.

 

Prima persoană salvată - pilotul român

 

Pompierii, în anunțul lor, dau o persoană salvată. Informațiile indică faptul că persoana salvată este pilotul român.

„Incendiul care a izbucnit astăzi la prânz într-o zonă de pădure din zona Paleochori din Samos este în desfășurare, iar forțele aeriene și terestre lucrează. În timpul operațiunii aeriene de stingere a incendiilor, un elicopter de tip ER-MH4 închiriat de către Detașamentul de Pompieri, cu un echipaj de patru persoane, dintre care trei străini și un traducător grec, a căzut în zona mării din Agios Minas, lângă plaja din Plaka, N. D. a insulei Samos. Elicopterul a decolat de pe aeroportul Samos.

Pe parcursul operațiunii de căutare și salvare, un membru al echipajului a fost salvat, în timp ce căutările continuă pentru a-i localiza pe ceilalți trei membri ai echipajului”, au transmis pompierii.

Conform presei din Grecia, elicopterul pilotat de român a fost trimis la incendiul care a izbucnit în jurul orei 14:00 în golful Plaka.

În acel moment, operau din aer 48 de pompieri, 2 grupuri de pompieri la sol, 14 autospeciale de pompieri și trei elicoptere.

 

Vezi și 

 

Elicopter prăbușit în Italia 

 

Cinci persoane au fost găsite decedate şi două sunt date dispărute după prăbuşirea unui elicopter în Italia, a relatat pe 11 iunie agenţia de presă Ansa, citată de Reuters.

Elicopterul decolase joi din localitatea Lucca, situată în regiunea Toscana, şi se îndrepta spre oraşul Treviso, din regiunea Veneto, aflată în nordul ţării.

Aparatul de zbor a dispărut de pe ecranele radar în timp ce survola o zonă deluroasă şi împădurită, în condiţii meteorologice dificile.

La bordul elicopterului se aflau şapte persoane, printre care patru oameni de afaceri turci care lucrau pentru compania Eczacibasi Consumer Products şi participaseră la o expoziţie. 

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel