Pompierii chemați să intervină în incendiul din Craiova au greșit adresa. De ce au mers la alt spital

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Echipajele de pompieri chemate să stingă incendiul izbucnit la spitalul de psihiatrie din Craiova au greșit inițial adresa. Eroarea s-a produs după ce pompierii s-au ghidat după semnalele luminoase ale unei ambulanțe, transmite ISU.

Niciun pacient nu a fost rănit în urma incendiului izbucnit luni seară la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. În schimb, trei medici au fost transportaţi la Spitalul de Urgență Craiova după ce au sărit pe geam şi au suferit traumatisme ușoare.

Flăcările au aprins un salon în care se află o singură persoană. Este vorba despre o pacientă de 55 de ani, care ar fi dat foc saltelei cu o brichetă, spune managerul spitalului.

Iată ce declară despre eveniment şi despre intervenţia pompierilor Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj.

Au fost trimise două echipaje de pompieri, urmate la scurt timp de încă o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime.

„Prima intervenție pentru stingerea incendiului a fost asigurată de către subunitatea în al cărei raion de intervenție se află respectivul obiectiv, Detașamentul 2 de Pompieri Craiova. Subunitatea s-a deplasat la intervenție în primă instanță cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță tip B2, urmate la scurt timp de încă o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime”, a transmis ISU Dolj.

 

„Echipajele au constatat că nu la locația respectivă se manifesta incendiul”

 

Pentru că incendiul avea loc la un spital, să fie suplimentate forțele și mijloacele de intervenție la locul incendiului, astfel că au fost trimise și mai multe echipaje de la Detașamentul 1 de Pompieri Craiova. Acestea au ajuns însă inițial la un alt spital.

„Precizăm că autospecialele de la această subunitate au ajuns inițial la o altă unitate sanitară din zonă (zona Parcului Romanescu din Craiova), aflată pe traseul de deplasare, întrucât echipajul aflat în prima autospecială, din fruntea coloanei de deplasare, a avut impresia că observă semnalele luminoase ale unei ambulanțe aflate în incinta acelei unități sanitare și crezând că acolo este incendiul. În scurt timp, echipajele au constatat că nu la locația respectivă se manifesta incendiul, continuând deplasarea către locul intervenției, unde au ajuns în timp scurt”, transmite ISU Dolj.

 

Clădirea clinicii are o autorizaţie de securitate la incendiu datând din 2015

 

ISU precizează că nu a fost necesar ca autospecialele de stingere de la această subunitate să acționeze pentru stingerea incendiului, deoarece incendiul fusese deja stins de către pompierii de la Detașamentul 2.

Potrivit presei locale, clădirea clinicii are o autorizaţie de securitate la incendiu datând din 2015, însă nu deţine o instalație de detectare, semnalizare şi avertizare în caz de incendiu, aceasta nefiind necesară la data obţinerii autorizaţiei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel