Polonia este pregătită să livreze arme defensive suplimentare Ucrainei

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Polonia este pregătită să livreze arme defensive suplimentare Ucrainei, a declarat sâmbătă prim-ministrul Mateusz Morawiecki, în contextul escaladării tensiunilor cu Rusia, informează Reuters.

'Suntem pregătiţi să furnizăm arme defensive suplimentare (...) arme care să fie folosite pentru apărarea teritoriului (Ucrainei), apărarea oraşelor, apărarea populaţiei (...) împotriva agresiunilor armatei ruse', a afirmat Morawiecki, într-o conferinţă de presă la Munchen.

Tot sâmbătă, Ministerul Apărării de la Kiev a anunţat că Ucraina a primit un transport de mitraliere, aparatură de supraveghere şi puşti, în cadrul pachetului de asistenţă militară din partea Canadei.

'Mulţumim pentru această decizie importantă şi venită la timp', a scris pe Twitter ministrul apărãrii, Oleksii Reznikov.

Doi militari ucraineni, ucişi în confruntări

 

Doi militari ucraineni au fost ucişi, iar alţii au fost răniţi, în ultimele 24 de ore în confruntările din estul Ucrainei, iar, în contextul intensificării conflictului, state din Uniunea Europeană, inclusiv România, vor furniza asistenţă umanitară.

Conform celui mai nou bilanţ, anunţat de autorităţile ucrainene, doi militari ucraineni au fost ucişi, iar alţi patru sunt spitalizaţi în urma confruntărilor cu insurgenţi separatişti proruşi în regiunile Lugansk şi Doneţk. Acesta este cel mai grav bilanţ al victimelor înregistrat în Donbas în ultimele 30 de zile. În ultimele 24 de ore au fost semnalate peste 70 de încălcări ale armistiţiului.

Uniunea Europeană va oferi asistenţă umanitară Ucrainei, a comunicat Comisia Europeană, potrivit site-ului 20Minutes.fr.

"Vom susţine pregătirea Ucrainei pentru toate scenariile posibile", a transmis Comisia Europeană. România, Slovenia, Irlanda şi Austria vor furniza Ucrainei măşti medicale, mănuşi sterile, generatoare electrice, antibiotice şi dezinfectaţi. Franţa va trimite sute de corturi, saltele, pături, saci de dormit, un spital mobil de 500 de locuri şi 3.000 de combinezoane de protecţie faţă de atacuri chimice, biologice, radiologice şi nucleare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel