Poliţistul care l-a trântit la pământ pe românul care a murit sufocat a furat în trecut din banii unui bătrân înșelat prin metoda Accidentul

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Daniel Drăghici, poliţistul de 21 de ani reţinut duminică 18 aprilie după ce a trântit un bătran pe asfalt şi l-a ucis, are un trecut cu multe nereguli, fiind de două ori mutat disciplinar până acum.

Bărbatul de 63 de ani din Piteşti care a decedat vineri 16 aprilie după ce a fost trântit pe asfalt de către poliţistul Daniel Drăghici a avut o moarte violentă, cauzată de asfixia mecanică, după cum arată rezultatele preliminarii ale autopsiei.

În mai 2018, presa din Argeş şi din ţară, precum şi Poliţia Română l-au prezentat pe Daniel Drăghici ca erou pe când era elev la Şcoala de Poliţie din Câmpina, dupa ce a recuperat peste 20.000 de lei pierduţi de un bătrân prin metoda Accidentul. Numai că în scurt timp s-a dovedit că Drăghici şi-a însuşit o parte din banii bătrânului.

La nici patru luni după ce a fost prezentat drept eroul zilei după ce a prins în flagrant un escroc în timp ce înşela un bătrân prin metoda „Accidentul”, Daniel Drăghici a devenit principalul suspect în ancheta ce viza dispariţia din banii plătiţi de victimă, relatează Adevărul. L-au dat de gol achiziţiile scumpe făcute la câteva zile după flagrant.

 

A amendat de două ori un jandarm aflat în misiune

 

În mai 2018, în timp ce un bătrân îi dădea un plic cu bani unui escroc care îl înşelase prin metoda „Accidentul”, întâmplarea a făcut ca în zonă să fie Daniel Drăghici, pe atunci elev la Şcoala de Agenţi de Poliţie din Câmpina, împreună cu prietenul său Ioan Bujor. Viitorului poliţist i s-a părut bizar faptul că un bătrânel îi dă un plic unui tânăr destul de dubios la prima vedere şi, bănuind că este vorba despre metoda „Accidentul”, a sunat imediat la poliţie şi s-a pus în urmărirea suspectului.

Daniel Drăghici l-a prins pe escroc, l-a imobilizat şi l-a predat celor doi agenţi de poliţie sosiţi în urma sesizării. Numai că după câteva săptămâni bătrânul căruia i-au fost restituiţi banii le-a declarat anchetatorilor că în plic erau 30.000 de lei, şi nu 21.800 de lei, aşa cum i-a restituit Daniel Drăghici. Anchetatorii l-au luat la întrebări pe Daniel Drăghici, care fusese de faţă la incident şi azu au descoperit că acesta îşi însuşise 8.000 de lei, bani din care şi-a luat inclusiv un laptop scump.

Surse din cadrul IPJ Argeş au declarat că dosarul privind însuşirea unei părţi din banii bătrânului a ajuns la vremea respectivă la Parchetul Tribunalului Argeş.

De la începutul lui 2019, Daniel Drăghici a ajuns la Poliţia Ţăndărei din judeţul Ialomiţa, unde s-a remarcat prin alte nereguli, inclusiv că a amendat de două ori un jandarm aflat în misiune. Drept urmare, Daniel Drăghici a fost sancţionat cu tăierea a 20% din salariu de către IPJ Ialomiţa. Mutat din vara anului 2020 la IPJ Argeş, la Secţia 4 Poliţie Piteşti, Daniel Drăghici este acum cercetat în stare de arest pentru lovituri cauzatoare de moarte.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel