Polițiștii de frontieră au ieșit în stradă. Sunt NEMULȚUMIȚI de condițiile de MUNCĂ

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Mai mulţi poliţişti de frontieră din Botoşani au pichetat, marţi, sediul Instituţiei Prefectului, în semn de protest faţă de condiţiile de muncă, dar şi de salarizarea din Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

La protest a participat şi preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor de Frontieră (SNPF), Adrian Diugu, care a susţinut că munca poliţiştilor de frontieră este foarte complexă şi plină de riscuri, însă remunerarea este foarte mică.

"Cel mai tare ce ne doare pe noi, ca şi poliţişti de frontieră, dar ca şi poliţişti de la Poliţia naţională, este clasa de salarizare. Am rămas, cred, singura clasă bugetară care suntem sub grila salarizării şi care aşteptăm anul 2022 pentru a beneficia de salarizarea maximă. Totodată, în acea grilă avem coeficientul cel mai mic de salarizare, asemănător cu un strungar, tâmplar, constructor. Noi avem o muncă mult mai grea şi suntem oricând expuşi pericolelor. Avem exemplul cel mai recent. Nu este un exemplu de dat, dar este dureros ceea ce s-a întâmplat la Timişoara. Am pierdut un coleg din jurul nostru din cauza faptului că avem un ministru al Afacerilor Interne care, de la intrarea în funcţie în acest minister, nu s-a aplecat foarte mult asupra problemelor poliţiştilor", a afirmat Diugu.

Liderul SNPF a cerut demisia ministrului Carmen Dan, "pentru că nu a făcut nimic pentru poliţişti".

Acesta a adăugat că protestul de la Botoşani este primul dintr-o serie de acţiuni sindicale organizate de SNPF. Pe 12 iunie va fi organizată o pichetare a sediului Ministerului Afacerilor Interne, iar pe 19 iunie un miting în faţa aceluiaşi minister, manifestanţii urmând să se îndrepte apoi către sediul Guvernului.

Sindicaliştii din Poliţia de Frontieră au ţinut, marţi, şi un moment de reculegere în memoria agentului de poliţie împuşcat mortal, duminică, în judeţul Timiş. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel