Polițiști de frontieră români, săltați de mascați: Acuzați că ar fi luat mită ca să închidă ochii la traficul de migranți

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Pensionară cercetată de DIICOT pentru trafic de droguri. Femeia obținea 1.700 lei pentru fiecare tranzacție / Foto ILUSTRATIV
Pensionară cercetată de DIICOT pentru trafic de droguri. Femeia obținea 1.700 lei pentru fiecare tranzacție / Foto ILUSTRATIV

Descinderi de amploare ale DIICOT şi Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), joi, la sediul Poliției de Frontieră Timiș. Mai mulți polițiști  sunt bănuiți că ar fi primit mită pentru a permite cărăuților de migranți să treacă granița cu aceștia.

Potrivit primelor informații, sunt percheziționate birourile mai multor polițiști de frontieră de la STPF Timiș, care sunt implicați în combaterea traficului de migranți și contrabandei.

Comisarul-şef Dan Chioreanu, cel care conduce structura de combatere a migraţiei la STPF Timiş, este principalul vizat împreună cu echipa sa, potrivit presei locale.

Din ancheta DIICOT, ar fi reieşit că poliţiştii de frontieră deschideau dosare penale la Pachetul de pe lângă Tribunalul Timiş şi autorizau colaboratori sub acoperire pentru a dovedi presupusele fapte, relatează Antena 3.

În realitate, cărăuşii, sub coordonarea poliţiştilor de frontieră, transportau migranţi care erau trecuţi ilegal graniţa României în drumul lor spre Europa de Vest. 

Grupuri întregi de migranţi au fost ajutaţi tocmai de cei care ar fi trebuit să combată fenomenul. Ulterior, aceştia erau plătiţi de grupările de crimă organizată care trimiteau banii prin serviciile de plată rapidă sau direct conturile unor "săgeţi" din Poliţia de Frontieră.

Nu mai puţin de zece persoane vor fi aduse la audieri în faţa procurorilor din Capitală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel