Se agită spiritele în Austria. Politician austriac, către Nehammer: "Vă vom pedepsi"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Se agită spiritele înainte de alegerile din Austria Inferioară, acolo unde partenerii de guvernare de la FPO, speră să "spargă" sistemul creat de partidul cancelarului Nehammer (OVP) și să declanșeze alegeri generale la nivel federal. 

Liderul FPÖ din Austria Inferioară își dorește "un recul corect" pentru ÖVP (Partidul Popular) la alegerile de stat din 29 ianuarie, pentru a „sparge sistemul creat de ei".

Președintele FPÖ, Udo Landbauer, spune că va participa la alegerile de stat din Austria Inferioară în trei săptămâni și jumătate cu scopul de a „sparge sistemul ÖVP” . Dacă Partidul Popular primește un „recul adecvat” și sprijinul federal pentru ÖVP scade, noi alegeri la nivelul întregii Austrii „vor avea loc mai devreme decât credem”, spune Landbauer.

În țară este vorba despre ruperea majorității absolute a ÖVP, potrivit candidatului de vârf liberal. Acest lucru ar fi asociat cu un „efect de semnal la nivel federal” și astfel ar fi posibile noi alegeri. Partidul Popular din Austria Inferioară face în prezent posibil ca Nehammer, Gerhard Karner și Wolfgang Sobotka să ocupe în guvernul de la Viena "cele mai înalte funcții ale Republicii”. „Asta nu va mai fi posibil dacă se va întâmpla ceea ce intenționăm să facem, și anume că ÖVP (pe 29 ianuarie, notă) este pedepsit”, a spus Landbauer.

Cererile de azil, tema principală a campaniei electorale din Austria

 

În ceea ce privește subiectele din campania electorală, președintele FPÖ a numit totul un "haos al cererilor de azil". Cu 120.000 de solicitanți de azil în 2022 „a eclipsat deja groaznicul an 2015". În domeniul corupției, „influența, abuzul de putere, schimbarea de poziție a ÖVP inclusiv," a culminat cu marele scandal de corupție de la sfârșitul anului trecut. 

Dacă vrem să se schimbe ceva în cel mai mare stat federal”, este necesar ca Johanna Mikl-Leitner să nu mai fie guvernator de stat, a spus candidatul de vârf liberal. „Lucrăm și în acest sens”.

"Nu va exista un compromis ieftin, în dezavantajul nostru", a subliniat președintele partidului FPÖ, relatează diepress

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel