Poliția ia la periat şoferii de taxi şi în regim ride-sharing în zona aeroporturilor: Aproximativ 140 de amenzi aplicate

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Poliţiştii de la Transporturi au aplicat aproximativ 140 de sancţiuni contravenţionale taximetriştilor şi şoferilor care desfăşurau activităţi de ride-sharing în zona aeroporturilor civile, a informat, vineri, Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Potrivit unui comunicat al IGPR transmis AGERPRES, Direcţia de Poliţie Transporturi a organizat şi desfăşurat o acţiune în sistem integrat, cu efective mărite, privind controlul legalităţii desfăşurării transportului rutier în regim taxi şi în regim de închiriere în zona aeroporturilor civile.

La activităţile de control au participat poliţişti din cadrul structurilor de Poliţie transporturi, Poliţie rutieră şi specialişti din cadrul Registrului Auto Român, fiind verificate starea tehnică a autovehiculelor, existenţa şi/sau valabilitatea documentelor specifice (autorizaţii, atestate profesionale, buletine de verificare metrologică, etc), a inspecţiilor tehnice periodice, a poliţelor de asigurare obligatorii RCA, a poliţei obligatorii de asigurare pentru persoane şi bagaje.

Poliția ia la periat şoferii de taxi şi în regim ride-sharing în zona aeroporturilor

 

Au fost verificate 259 de autovehicule, legitimate 293 de persoane şi aplicate 138 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 98.250 de lei.

'Din totalul sancţiunilor, 23 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul de persoane în regim taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare, 104 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi 11 la alte acte normative', se precizează în comunicat. Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 19 certificate de înmatriculare, un set de plăcuţe cu numere de înmatriculare şi a fost reţinut un permis de conducere.

 

Greva la TAROM

 

Sindicatul Unit TAROM (SUT) a demarat acţiunea de strângere de semnături în vederea declanşării Conflictului colectiv de muncă la TAROM, cerinţă transmisă deja către angajator prin consemnarea în procesele verbale ale negocierii, potrivit unui comunicat.

„Începând cu 23.08.2022, în semn de protest al membrilor Sindicatului Unit TAROM (SUT) piloţi, între orele 04-07 nu va decola niciun avion al Companiei TAROM. Calendarul protestelor va începe cu Notificarea angajatorului SC TAROM SA cu privire la organizarea de către Sindicat a unor greve de avertisment, 2 zile săptămânal, cu încetarea lucrului, dar nu mai mult de 2 ore, urmând ca la o dată stabilită de către Sindicat, să urmeze greva generală propriu-zisă, cu respectarea tuturor normelor legale”, se menţionează în comunicat.

Sindicaliştii din cadrul TAROM precizează că, în data de 23 iunie 2022, au fost demarate negocierile în vederea încheierii unui nou Contract Colectiv de Muncă la nivel de unitate, iar termenul agreat de părţi pentru încheierea unui contract expiră în data de 23 august 2022.

„Negocierile s-au desfăşurat cu dificultate, fără a se ajunge la un acord cu privire la revendicările salariale formulate de Sindicatul Unit Tarom (SUT)”, se menţionează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel