Poliția din Belgia a pus tunurile cu apă pe protestatarii din Bruxelles

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Poliția belgiană a folosit tunuri cu apă, duminică, asupra manifestanților adunați în centrul Bruxelles-ului, în timpul protestelor împotriva măsurilor emise de Guvern pentru a stopa răspândirea COVID-19.

Poliția a estimat că la protestul din Bruxelles au participat 35.000 de oameni, potrivit AP. Oamenii au spus că au manifestat împotriva îndemnurilor repetate la vaccinare și au spus că sunt împotriva oricăror măsuri de impunere a vaccinării.

Oamenii au scandat „Libertate, libertate, libertate” și au cântat melodia antifascistă „Bella Ciao”.

Protestatarii au ținut în mâini pancarte care variau de la însemne de extremă-dreapta până la steaguri de ale comunității LGBT.

Unii protestatari au folosit fumigene și petarde.

În ultimele zile, au existat marșuri în multe națiuni europene, în timp ce un guvern după altul a înăsprit măsurile.

Poliția olandeză a arestat sâmbătă peste 30 de persoane în timpul tulburărilor de la Haga și alte orașe din Țările de Jos, după violențe mult mai grave, relatează Mediafax.

Protestele violente au continuat la Haga

 

A doua noapte de revolte în Olanda. Protestatarii au aruncat cu pietre în poliţişti și au ars biciclete pe străzile din Haga, în timp ce poliția a folosit cai, câini și bastoane pentru a risipi mulțimea. Cel puțin șapte persoane au fost arestate.

Poliția a declarat că cineva a aruncat o piatră în geamul unei ambulanțe care trecea și care transporta un pacient, conform BBC.

Ofițerii au transmis pe Twitter că cinci polițiști au fost răniți, iar unul dintre ei a fost luat de ambulanță.

În alte zone ale țării, două meciuri de fotbal de prima ligă au fost întrerupte pentru scurt timp după ce suporterii au pătruns pe teren și au alergat. În prezent, fanilor le este interzis accesul pe stadioane din cauza noilor reguli privind coronavirusul.

Protestul vine după o noapte de revoltă la Rotterdam, unde Poliția a tras focuri de avertisment și focuri directe „pentru că situația punea vieți în pericol", a declarat un purtător de cuvânt al poliției pentru agenția de presă Reuters. La Rotterdam, au fost arestate 51 de persoane, iar alte două au fost rănite.

Olanda a impus sâmbăta trecută un un lockdown parţial de trei săptămâni, după ce a înregistrat o creștere record a cazurilor de Covid. Barurile și restaurantele trebuie să se închidă la ora 20:00, iar aglomerația este interzisă la evenimentele sportive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel