Poliția Română, precizări despre descinderea de la casa familiei Melencu: Mandatul de aducere, eliberat de Tribunalul București

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Poliția Română face precizări cu privire la desciderea de la casa familiei Luizei Melencu, unde au avut loc scene extrem de tensionate în această după-amiază. Polițiștii au încercat să pună în aplicare un mandat de aducere pe numele Monicăi Melencu, mama Luizei, însă femeie a refuzat să meargă la audieri. 

„Mandatul de aducere pe care îl pun în executare colegii de la Dolj este eliberat de Tribunalul București, Secția I Penală. Polițiștii și jandarmii acționează în baza articolului 266 Cod Procedură Penală", precizează Poliția Română, într-un comunicat de presă.

Citește și SCANDAL în curtea familiei Melencu. Jandarmii au VENIT să o RIDICE pe mama Luizei: „Nu-mi faceți asta!" Femeia a LEȘINAT (FOTO)

Potrivit articolului 266 din Codul de Procedură Penală, Executarea mandatului de aducere: „(1) Mandatul de aducere se execută prin organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare şi organele de ordine publică. Persoana căreia i se încredinţează executarea mandatului transmite mandatul persoanei pentru care acesta a fost emis şi îi solicită să o însoţească. În cazul în care persoana indicată în mandat refuză să însoţească persoana care execută mandatul sau încearcă să fugă, aceasta va fi adusă prin constrângere. (2) În vederea executării mandatului emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi sau de instanţa de judecată, organele prevăzute la alin. (1) pot pătrunde în locuinţa sau sediul oricărei persoane, în care există indicii că se află cel căutat, în cazul în care acesta refuză să coopereze, împiedică executarea mandatului sau pentru orice alt motiv temeinic justificat şi proporţional cu scopul urmărit. (3) Dacă persoana arătată în mandatul de aducere nu poate fi adusă din motive de boală, cel însărcinat cu executarea mandatului constată aceasta într-un proces-verbal, care se înaintează de îndată organului de urmărire penală sau, după caz, instanţei de judecată”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel