Pod PRĂBUȘIT în Italia. O persoană a MURIT

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un şofer de taxi a murit înecat în Italia în timpul furtunilor violente care au provocat inundaţii şi au distrus un pod în nordul Italiei, au anunţat marţi pompierii, relatează AFP. 

Taxiul a fost luat de ape în oraşul Capriata d'Orba (regiunea Piemont, nord-vest), unde s-a prăbuşit şi un pod. Un pasager a reuşit să iasă din taxi şi a supravieţuit agăţându-se de un copac, potrivit mass-media italiene, citată de Agerpres.

Circa 100 de persoane au fost evacuate luni din locuinţe în Liguria (nord-est), în timp ce pompierii au raportat 900 de operaţiuni de salvare între Genova şi Milano, unde drumurile şi căile ferate au fost inundate, iar traficul a fost suspendat în unele zone.

Nivelul fluviului Pô, care traversează Italia de la vest la est, a crescut cu 3,5 metri în douăzeci şi patru de ore, a anunţat Coldiretti, principala asociaţie agricolă italiană.

Potrivit Coldiretti, "ca urmare a efectelor schimbărilor climatice", în Italia s-au produs "mai mult de trei furtuni pe zi de la începutul toamnei, cu inundaţii, rafale de vânt şi grindină, cu o frecvenţă cu 18% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut".

Furtunile violente au afectat "regiunile cele mai fragile din peninsulă, precum Piemont şi Liguria, unde 100% dintre comune prezintă risc hidrogeologic ridicat".

În plus, aceste zone au devenit "şi mai fragile prin betonarea şi abandonarea terenurilor agricole, care au condus la dispariţia a 28% din suprafeţele cultivabile în 25 de ani", cu o reducere a terenurilor utilizabile la 12,8 milioane hectare, potrivit Coldiretti.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel