Planul pus la punct de Australia și Noua Zeelandă pentru a relua călătoriile fără carantină

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Noua Zeelandă a aprobat marţi principiul unei „bule” cu Australia în cadrul căreia rezidenţii celor două ţări să poată călători fără carantină, cu speranţa că intenţia sa se va putea concretiza la mijlocul lunii aprilie, relatează AFP.

„Pot confirma: călătoriile fără carantină se vor relua în cel puţin două săptămâni, la 18 aprilie, 11:59 (ora locală)”, a anunţat şefa guvernului neozeelandez Jacinda Ardern, citată de Agerpres.

Această „bulă” ar urma să intervină la puţin peste un an după ce arhipelagul Pacificului de Sud şi-a închis graniţele din cauza pandemiei.

Australia, la rândul său, şi-a deschis parţial teritoriul pentru neozeelandezi cu şase luni în urmă, permiţându-le să viziteze anumite zone fără a fi nevoie să intre în carantină.

Noua Zeelandă, care a înregistrat doar 26 decese legate de COVID-19, este una dintre ţările care a fost cea mai eficientă în faţa pandemiei, profitând din plin de izolarea sa geografică.

 

„Suntem un loc sigur pentru a veni aici cu familia”

 

Cu un bilanţ de mai puţin de 1.000 de decese la o populaţie de 25 de milioane de locuitori, Australia a reuşit de asemenea să gestioneze competent epidemia de coronavirus.

Economia Noii Zeelande a fost afectată considerabil de absenţa turiştilor străini de mai mult de un an pe teritoriul ţării. Sectorul turistic local speră că această „bulă” va permite injectarea până la 1 miliard de dolari neozeelandezi (aproximativ 600 de milioane de euro) în economia naţională.

Premierul Jacinda Ardern i-a îndemnat pe australieni să profite de această oportunitate, odată cu apropierea sezonului sporturilor de iarnă în Noua Zeelandă.

„Suntem un loc sigur pentru a veni aici cu familia”, a asigurat ea într-o conferinţă de presă.

Mai multe ţări din Asia-Pacific lucrează la proiecte similare privind crearea unor astfel de „bule”.

Taiwanul şi arhipelagul Palau, în Pacific, au inaugurat una joi, cu speranţa de a-şi susţine industria turistică încercată greu de pandemie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel