Piroman român, prins și încarcerat în Ungaria: La un pas de catastrofă, după ce a incendiat 600 de baloți de paie

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un prioman român a fost reținut în Ungaria. 600 de baloți de paie au ars în zona Duka.

În dimineața zilei de 15 octombrie 2021, Centrul de Management al Activității din cadrul Direcției Generale de Poliție a primit o sesizare conform căreia în apropierea drumului principal nr. 8, în zona Duka, ardeau baloți de paie. Pe baza rezultatelor cercetării la fața locului, s-a stabilit că incendiul a fost provocat intenționat.

Datorită colectării detaliate a datelor, poliția din Celldömölk l-a arestat în scurt timp pe cetățeanul român suspectat, care a făcut o mărturisire detaliată în timpul interogatoriului.

În urma interogatoriului, bărbatul în vârstă de 22 de ani a fost reținut și a fost înaintată o propunere de arestare, care a fost dispusă de Tribunalul districtual Szombathely la 17 octombrie 2021.

Piroman român, prins și încarcerat în Ungaria

 

Departamentul de Investigații Penale al Departamentului de Poliție Celldömölki desfășoară o procedură penală împotriva bărbatului, fiind suspectat de comiterea infracțiunii de daune penale.

Acesta nu este singurul piroman român care comite astfel de fapte pe teritoriul Ungariei. Un român a fost arestat după ce a provocat în mod deliberat incendii la două restaurante din Budapesta. Faptele sale sunt considerate pericol public, astfel că pe tânărul conațional de 33 de ani îl așteaptă câțiva ani de închisoare cu executare.

Procuratura a depus acuzații în cazul unui român care a pornit două incendii la gara Déli. Conform rechizitoriului cauzei, românul  a provocat în mod deliberat un incendiu la două restaurante din Budapesta în luna martie a acestui an, provocând astfel un pericol public.

Vezi mai multe: Ungaria. Un român care a incendiat două restaurante într-o gară, prins. Riscă ani grei de închisoare: „A provocat un pericol public

Potrivit procuratorii la data de 1 martie 2021, românul s-a deplasat la un restaurant din apropierea gării Déli, unde a intrat pe ușa deschisă a restaurantului, după care a aprins cu bricheta prelata care acoperea mobilierul. Incendiul s-a extins la scaunele din plastic și la instalațiile din jur, la frigidere, la peretele lateral al restaurantului și la zonele de depozitare exterioare. Incendiul, care în acel moment a afectat o suprafață de 8 metri pătrați din restaurant, a fost detectat de ospătarul restaurantului, care a anunțat pompierii. Acuzatul a provocat pagube de aproximativ 2,3 milioane de forinți.

Bărbatul nu s-a oprit, la câteva sute de metri de primul incendiu provocat, a mai pus foc la un alt restaurant situat la câteva sute de metri de locația de mai sus, în Gara de Sud, unde a dat foc cu o brichetă unui cort din folie de plastic, punând bucăți de ziar între spațiile din cort și dându-le foc. În acest caz, inculpatul a cauzat un prejudiciu în valoare de 200.000 de forinți.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel